Dat de familie Meiland haar spullen afgelopen vrijdag onder toeziend oog van Story van Frankrijk naar Hengelo terugverhuisde, betekent niet dat de pater familias direct in ons land gaat wonen. Martien en zijn vrouw Erica nodigden Story thuis op de Nederlandse koffie uit, en vertelden waarom ’s lands markantste echtpaar voorlopig tóch in Frankrijk blijft.

Hoewel Martien en zijn familie het Franse horecaleven definitief achter zich hebben gelaten, is hun chateau nog altijd niet verkocht. Om die reden zal de familie voorlopig nog dubbele woonlasten hebben. Het chateau in Frankrijk staat te koop voor een bedrag van 1.250.000 euro. Dat Martien een groot deel van zijn spullen van Frankrijk naar Nederland heeft verhuisd, betekent niet dat de tv-ster per direct in Hengelo gaat wonen. ‘Maxime gaat hier wonen,’ vertelt Erica aan Story. ‘Martien en ik rijden vanuit Frankrijk op en neer. Ons chateau is immers nog niet verkocht. Zodra ons chateau is verkocht, verhuizen we definitief naar Nederland.’ Omdat Martien vooral in ons land een bekende verschijning is en in Frankrijk nog anoniem over straat kan, zal de realityster er in Hengelo aan moeten wennen steeds herkend te worden; met ruim zesduizend inwoners is het geen heel grote gemeente.

Article continues after the ad

Darkroom

Om toch nog van enige privacy te kunnen genieten is het woonerf van de Meilandjes omgeven door een groot hekwerk en zorgen diverse bomen en heggen ervoor dat pottenkijkers vrijwel geen glimp van Martien en zijn familie op kunnen vangen. De woonboerderij van de Meilandjes zal de komende maanden flink worden verbouwd. ‘De muren zijn allemaal wit, dat moet ik niet,’ vertelde Martien aan Shownieuws. ‘Ik wil allemaal donkere muren, zodat het een darkroom wordt. Bij wijze van spreken.’ In tegenstelling tot hun leven in Frankrijk, zullen Martien en zijn familie in ons land geen bed & breakfast gaan runnen. ‘Wij zijn geen horecatypes. Nee, want anders zouden we het nog weleens gaan doen. Nee, daar hoeven ze ons niet meer voor te bellen.’ Wat de Meilandjes dan wel gaan doen, is nog niet bekend. ‘We hebben wel een idee,’ aldus Martien. ‘Bijvoorbeeld naar veilingen gaan, huizen opkopen en verbouwen. Of een grote woonwinkel openen. Maar dat moet nog een verrassing blijven, anders is het niet leuk voor de serie.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.