De Meilandjes verruilden hun Franse chateau voor een woonboerderij in hun nieuwe woonplaats Hengelo. Dat avontuur bleek van korte duur: wegens vergunningsproblemen moet het gezin verhuizen. Inwoners van het Gelderse dorp zijn er niet rouwig om. Sterker nog, zij zien de Meilandjes het liefst zo snel mogelijk vertrekken. 

Martien, Erica en Maxime hebben zich niet populair gemaakt in Hengelo, waar ze een jaar terug een stulpje kochten. Dat schrijft De Telegraaf. Het gezin wilde er samenwonen, maar dan wel in drie aparte huizen. Totdat ze erachter kwamen dat ze helemaal geen vergunning hebben om op deze manier op de woonboerderij te wonen. Het is namelijk bedoeld voor één huishouden, niet voor drie aparte huishoudens. 

Feeststemming in Hengelo

De verhuisdozen moeten dus weer worden ingepakt. De woonboerderij is vorige week verkocht en het gezin gaat volgens website Bekende Buren weer terug naar hun oude woonplek Noordwijk, waar ze deze miljoenenvilla zouden hebben gekocht. Het Gelderse dorp neemt daarmee afscheid van het bekende gezin. Maar treuren doen de inwoners niet, er heerst volgens De Telegraaf juist een feeststemming.

'Te nuchter voor die poppenkast'

De inwoners zijn namelijk allesbehalve dol op de Meilandjes. Een PLUS-medewerker sneert in De Telegraaf: 'Ze komen altijd een vracht pakketjes ophalen bij de balie. Boodschappen doen ze hier nauwelijks. Voor de rest zeiden ze amper iets tegen ons.' Van een andere inwoner mogen de Meilandjes snel hun koffers pakken. 'Ze horen hier niet. Soms was het hier exorbitant druk met dagjesmensen die naar ze op zoek gingen. We zijn hier te nuchter voor die poppenkast.'

Article continues after the ad

Reactie Meilandjes

Erica laat in een reactie aan De Telegraaf weten dat ze niet wakker liggen van de reacties van hun voormalig dorpsgenoten. 'We vinden het allemaal prima. Voor ons is dit een bijna afgesloten hoofdstuk.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.