Iedereen kon in het programma Chateau Meiland zien dat er geen enkele serieuze koper was voor het chateau in Frankrijk waar de familie Meiland hun hele ziel en zaligheid in heeft gestopt.

Althans, tot nu toe.

Article continues after the ad

Naar Frankrijk

Er een Nederlandse man zeer geïnteresseerd in het Franse stulpje, hij moet alles alleen financieel nog rond zien te krijgen. 'Er is een Nederlandse mijnheer geweest met een speciaal document om naar Frankrijk te mogen reizen. Die is dus wel heel erg serieus geïnteresseerd', aldus Martien in De Telegraaf.

Gedoe met vergunningen

En dat is goed nieuws voor de familie Meiland die misschien hun nieuwe boerderij in Hengelo moeten verlaten na een behoorlijke verbouwing. Er is gedoe met de vergunningen. 

Brieven van de gemeente

'Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang er op zitten. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte AGA-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen', aldus Martien in Linda's Wintermaand.

Au revoir chateau!

Maar een klein lichtpuntje is de mogelijke verkoop van het chateau in Frankrijk. 'De man heeft een bezichtiging gehad en als hij het financieel allemaal rond krijgt, is het dus verkocht. En anders zijn er nog twee opties. Dus ja, er is volop belangstelling.'

Bron: De Telegraaf Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.