Zaterdag 8 april wordt voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival in de Amsterdamse Melkweg het jaarlijkse Eurovision in Concert gehouden. Voor deze negende editie heeft de organisatie opnieuw een groot deel van de deelnemers - zeker 33 van de in totaal 43 muzikanten - weten te strikken die in mei het grote Songfestival-podium zullen bestijgen in Kiev. 

Lees ook: Dit zijn de meest bekeken Eurovisie Songfestival nummers van 2017

Concurrentie 

De meiden van O'G3NE staan dan oog in oog met de concurrentie, onder wie topfavorieten uit Italië, België, Zweden en Bulgarije. De avond wordt door fans beschouwd als de eerste graadmeter voor wie het goed gaat doen op het Eurovisie Songfestival. Lisa, Amy en Shelley gaven tijdens de eerder gehouden persconferentie van de videoclip 'Lights and Shadows' aan dat hun kracht van het lied zit in de meerstemmigheid en hun harmonie. “Hopelijk wordt onze visie goed ontvangen op het Songfestival", aldus de meiden.

Uitverkocht

Cornald Maas zal Eurovision in Concert presenteren. Er zijn alleen geen kaartjes meer verkrijgbaar voor het spektakel. In december waren deze al binnen een half uur uitverkocht.

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders