Zaterdag 8 april wordt voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival in de Amsterdamse Melkweg het jaarlijkse Eurovision in Concert gehouden. Voor deze negende editie heeft de organisatie opnieuw een groot deel van de deelnemers - zeker 33 van de in totaal 43 muzikanten - weten te strikken die in mei het grote Songfestival-podium zullen bestijgen in Kiev. 

Lees ook: Dit zijn de meest bekeken Eurovisie Songfestival nummers van 2017

Concurrentie 

Article continues after the ad

De meiden van O'G3NE staan dan oog in oog met de concurrentie, onder wie topfavorieten uit Italië, België, Zweden en Bulgarije. De avond wordt door fans beschouwd als de eerste graadmeter voor wie het goed gaat doen op het Eurovisie Songfestival. Lisa, Amy en Shelley gaven tijdens de eerder gehouden persconferentie van de videoclip 'Lights and Shadows' aan dat hun kracht van het lied zit in de meerstemmigheid en hun harmonie. “Hopelijk wordt onze visie goed ontvangen op het Songfestival", aldus de meiden.

Uitverkocht

Cornald Maas zal Eurovision in Concert presenteren. Er zijn alleen geen kaartjes meer verkrijgbaar voor het spektakel. In december waren deze al binnen een half uur uitverkocht.

Beeld: Peter Smulders