De achtste editie van The Passion is donderdagavond door ruim 3,1 miljoen mensen bekeken. Dat is een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder, toen ruim drie miljoen mensen afstemden op de live-uitzending van EO en KRO-NCRV.

The Passion vertelt het paasverhaal over de laatste uren van Jezus, gespeeld door Nederlandse artiesten. Dit jaar deden onder meer Tommie Christiaan, Glennis Grace en Noraly Beyer mee in het spektakelstuk. Zoals gebruikelijk werd het verhaal weer op een andere locatie vertolkt: dit keer in de Amsterdamse Bijlmer.

Best bekeken

Met 3,1 miljoen kijkers was The Passion verreweg het best bekeken programma van de dag. Op gepaste afstand volgt het NOS Journaal van 20 uur, met twee miljoen kijkers.

Tommie Christiaan

De 32-jarige zanger en acteur Tommie Christiaan mocht de rol van Jezus op zich nemen. Kijkers waren diep onder de indruk van zijn talent en veel complimenten stroomden dan ook binnen op social media. ‘Met af en toe een traan over mijn wang’ en ‘Ik vind hem echt meesterlijk’, luiden de reacties. Ook de rap van Brainpower viel in de smaak bij het publiek. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Bron: Libelle & ANP | Beeld: Piroschka van de Wouw (ANP)