De eerste aflevering van het SBS-programma DanceSing heeft 714.000 kijkers weten te boeien. Daarmee verovert de talentenshow, het debuut van Gordon bij de zender, een veertiende plek in de kijkcijferlijst, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Jurylid Gordon beoordeelt in het programma samen met Trijntje Oosterhuis de zangprestaties van de talenten. Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen tijdens de audities de talenten op hun dansskills. Het programma wordt gepresenteerd door Johnny de Mol en Romy Monteiro.

Article continues after the ad

Rekening gehouden

Gordon hield al rekening met deze kijkcijfers. 'Ik denk dat we echt blij mogen zijn met 600.000, 700.000 kijkers', zei hij donderdag in De wereld draait door. 'Ik zat bij RTL in een gespreid bedje, met soms wel 2 miljoen kijkers. Maar die tijd is voorbij, daar moeten we niet meer naar terugkijken. Ik hou rekening met de kijkcijfers van SBS.'

Best bekeken

Het best bekeken programma van de donderdagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur met bijna 2,1 miljoen kijkers. Op de tweede plek staat De Slimste Mens met bijna 1,6 miljoen mensen, gevolgd door het Journaal van 18.00 uur (1,4 miljoen).

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders