De website Mediacourant biedt Gordon excuses aan voor alle kwetsende reacties die onder de artikelen op het populaire platform staan. De zanger sommeerde de website woensdag om de haatdragende reacties te gaan fileren. Mediacourant zegt in een artikel dat donderdagochtend is geplaatst dat de reactiemogelijkheid op korte termijn zal worden uitgeschakeld.

De website laat in het artikel weten niet achter de haatdragende reacties op de website te staan en zeker niet uit te zijn op dergelijke reacties onder de artikelen.

Article continues after the ad

Beter te wapenen

'Met onze technische partner sparren we al enige tijd over manieren om Mediacourant beter te wapenen tegen dit soort commentaren. Er zijn in de afgelopen maanden verschillende moderatiesystemen getest, met wisselend succes', staat op de site te lezen. Het filteren van de haatdragende reacties kost veel tijd. Daarom kan reageren binnenkort niet meer. Het is niet duidelijk waarom die mogelijkheid niet meteen is uitgezet.

Procedure

Gordon maakte woensdag bekend een procedure tegen Mediacourant te starten omdat hij genoeg heeft van de haatreacties die hij al jarenlang over zich heen krijgt. Ook deed Gordon aangifte tegen een aantal anonieme 'reaguurders' van de website. Gordon liet eerder deze week weten dat hij de strijd tegen de anonieme online haatreacties desnoods tot aan het Europese hof wil voeren.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.