Verschillende media hebben al interesse getoond in het binnenhalen van Gallyon van Vessem, die maandag gedwongen afscheid nam van Hart van Nederland. 'Ik heb al twee telefoontjes gekregen', zo zei de presentatrice aan tafel bij Beau op RTL 4. Concreet is de interesse overigens nog niet. 'Maar de eerste deuren gaan open. En het gaat niet om de NPO in ieder geval.'

Gallyon is naar eigen zeggen niet somber of boos om haar vertrek. Wel vindt ze het vervelend dat niet duidelijk is gecommuniceerd waarom ze weg moest bij Talpa. Daardoor rijst bij sommige mensen bijvoorbeeld de vraag of ze mogelijk iets verkeerds heeft gedaan. 'Dat is blijkbaar onduidelijk. Dan krijg je dat soort vragen. Ik weet van niets, ik was mijn handen in onschuld', zei Gallyon.

Article continues after the ad

Geen ruimte

Hart van Nederland wordt aangepast en in de nieuwe versie is geen ruimte meer voor haar. John de Mol zei eind vorige maand in De wereld draait door dat leeftijd daarin ook meespeelde. Gallyon vindt het jammer dat Matthijs van Nieuwkerk dat onderwerp vervolgens liet liggen. 'Die discussie had daar plaats moeten vinden en niet hier', aldus de 50-jarige presentatrice.

Selma van Dijk

Over haar collega Selma van Dijk doen nu eveneens verhalen de ronde dat ze het schip mogelijk snel moet verlaten. Gallyon wilde daar niet op reageren. 'Zij moet haar eigen verhaal vertellen', vindt ze.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.