Qmusic-dj's Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Kai Merckx hebben zich na iets meer dan drie dagen weten te bevrijden uit de Q-Escape Room. Donderdag rond het middaguur wisten ze na 75,5 uur de deur te openen. 'Wow, wow,wow, dit is fantastisch', was de eerste reactie van Marieke.

Het viertal werd maandag opgesloten en sindsdien brachten ze de dagen door in de escaperoom. Tussen 06.00 en 22.00 uur maakten de dj's radio terwijl ze ondertussen allerlei muzikale codes probeerden te kraken. Ze kregen daarbij hulp van de luisteraars. 'Wat zijn we weer overvallen door de passie en hoe fanatiek de luisteraars waren', zegt Mattie na het openen van de deur. Domien: 'Zij hebben ons echt geholpen. Anders hadden we hier na kerst en zelfs in januari nog gestaan.'

Article continues after the ad

Codes gekraakt

De oplossing bleken uiteindelijk vier platen te zijn: Can't hold us van Macklemore & Ryan Lewis, Don't start now van Dua Lipa, Mijn houten hart van De Poema's en Thank you for the music van ABBA. Dit jaar hadden de dj's iets langer nodig om de codes te kraken dan vorig jaar. Toen stonden Mattie, Marieke en Domien na 72 uur weer buiten.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.