BNNVARA hoopt dat "Matthijs mooie dingen voor ons blijft maken". Dat stelt de omroep maandag in een korte reactie op het interview in Linda dat DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft gegeven.

Hij suggereert in 2020 te willen stoppen met het goed bekeken programma. "Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen." Van Nieuwkerk zit nu vijftien jaar bij het programma. "Dat is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven."

Article continues after the ad

Komend seizoen

BNNVARA kijkt voorlopig vooral naar het komende seizoen, stelt een woordvoerder. "DWDD is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een topprogramma dat minstens nog zo lang mee kan." Het contract van Van Nieuwkerk loopt in 2020 af.

Financieel achteruit

De presentator zou er vermoedelijk financieel op achteruit gaan als hij een nieuw contract sluit omdat zijn salaris, naar verluidt meer dan een half miljoen per jaar, dan moet worden teruggeschroefd naar het ‘NPO-plafond’ van 194.000 euro per jaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)