Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de NPO en zal naast De Wereld Draait Door drie nieuwe programma's maken. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD en in de Volkskrant.

Van Nieuwkerk begint op 9 augustus met de vierdelige serie Matthijs Met Boeken op NPO 1. Daarnaast komt de presentator in het najaar met zijn eigen zaterdagavondshow Matthijs Zaterdagavond en volgt er in 2019 een reisprogramma. Ook zal De Wereld Draait Door (DWDD) gewoon doorgaan.

Toch bij NPO

De afgelopen maanden was het onduidelijk of Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep zou blijven of die zou inruilen voor een commercieel avontuur bij John de Mol of RTL. Volgens NPO-televisiebaas Frans Klein is dat antwoord simpel: Van Nieuwkerk blijf (voorlopig) bij NPO. Hij krijgt zelfs nieuwe programma's erbij en zal vaker op televisie te zien zijn dan ooit.

Het interviewprogramma Matthijs met Boeken gaat op 9 augustus van start, waarin Van Nieuwkerk met zowel bekende als onbekende Nederlanders praat over een belangrijk boek uit zijn of haar leven. Eind september lanceert de NPO het nieuwe programma Matthijs Zaterdagavond, maar Klein kan er verder nog weinig over zeggen.

Reisprogramma

Klein geeft aan ook met Van Nieuwkerk te werken aan een 'soort van Nederlands reisprogramma', maar dat staat pas volgend jaar zomer op de planning. 'Hij is ambitieus, heeft er zin in, is een publieke-omroepman en we gaan gewoon een nieuw avontuur aan', aldus Klein.

Een mogelijke samenwerking met dochter Jet van Nieuwkerk gaat het niet worden. We hebben met haar gebeld en ze geeft aan niet samen te werken met haar vader. De focus ligt op haar eigen programma, Niet gezond meer, een driedelige serie die de NTR vanaf 23 mei (21:05 uur) wekelijks uitzendt.

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Een prater is boer Jaap Vreeken uit Boer zoekt Vrouw niet. Zelf zou hij zich nooit hebben opgegeven voor het programma, maar een vriendin dacht daar anders over. Hoewel de boeren en hun familieleden een spreekverbod opgelegd hebben gekregen, praat vader Krijn wél met Story. ‘Ik hoop op een lieve vrouw voor Jaap…’

Tijdens de eerste Boer zoekt Vrouw-aflevering zat deelnemende boer Jaap (49) met zijn ouders Krijn en Mady voor de buis. Hoewel de familie van Jaap een spreekverbod van de omroep KRO-NCRV heeft gekregen, praat Jaaps vader Krijn wel met Story. ‘Het was best vreemd om jezelf terug te zien op televisie,’ zegt hij. 'Ik heb eerder met de media gesproken, maar dat ging altijd om mijn vakgebied. Maar nu ging het om Boer zoekt Vrouw. Dat is toch heel iets anders...’ Het populaire televisieprogramma is voor de familie niet onbekend. ‘We kijken elk jaar. Maar het is nooit in ons opgekomen dat Jaap daaraan mee zou willen doen.’ Het was voor Krijn en Mady dan ook een grote verrassing toen hun zoon vertelde dat hij uit 635 boeren was geselecteerd. ‘Maar het was ook voor hem een verrassing. Jaap heeft zich namelijk niet zelf opgegeven. Dat deed een vriendin.' 

Lees het hele interview in Story editie 21. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Dit weekend gaat de grote Formule 1 Grand Prix de Monaco weer van start. En dat betekent dat Max Verstappen weer lekker mag scheuren door zijn eigen woonwijk. Max heeft een prachtig appartement in het prinsdom, dat tot de puntjes is ingericht door zijn moeder Sophie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: Show.nl