Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de NPO en zal naast De Wereld Draait Door drie nieuwe programma's maken. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD en in de Volkskrant.

Van Nieuwkerk begint op 9 augustus met de vierdelige serie Matthijs Met Boeken op NPO 1. Daarnaast komt de presentator in het najaar met zijn eigen zaterdagavondshow Matthijs Zaterdagavond en volgt er in 2019 een reisprogramma. Ook zal De Wereld Draait Door (DWDD) gewoon doorgaan.

Toch bij NPO

De afgelopen maanden was het onduidelijk of Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep zou blijven of die zou inruilen voor een commercieel avontuur bij John de Mol of RTL. Volgens NPO-televisiebaas Frans Klein is dat antwoord simpel: Van Nieuwkerk blijf (voorlopig) bij NPO. Hij krijgt zelfs nieuwe programma's erbij en zal vaker op televisie te zien zijn dan ooit.

Het interviewprogramma Matthijs met Boeken gaat op 9 augustus van start, waarin Van Nieuwkerk met zowel bekende als onbekende Nederlanders praat over een belangrijk boek uit zijn of haar leven. Eind september lanceert de NPO het nieuwe programma Matthijs Zaterdagavond, maar Klein kan er verder nog weinig over zeggen.

Reisprogramma

Klein geeft aan ook met Van Nieuwkerk te werken aan een 'soort van Nederlands reisprogramma', maar dat staat pas volgend jaar zomer op de planning. 'Hij is ambitieus, heeft er zin in, is een publieke-omroepman en we gaan gewoon een nieuw avontuur aan', aldus Klein.

Een mogelijke samenwerking met dochter Jet van Nieuwkerk gaat het niet worden. We hebben met haar gebeld en ze geeft aan niet samen te werken met haar vader. De focus ligt op haar eigen programma, Niet gezond meer, een driedelige serie die de NTR vanaf 23 mei (21:05 uur) wekelijks uitzendt.


Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Een paar weken geleden had nog vrijwel niemand van haar gehoord. Maar sinds Nadia Moussaid elke avond te zien is met haar programma Laat op één, is dat wel anders. Exclusief in Story praat de kersverse tv-ster over haar privéleven.

Dit in alle stilte, want tot nu toe vertelde Nadia nog nooit iets over haar liefdesleven. In Story maakt de mooie presentatrice echter voor één keer een uitzondering en zodoende blijkt dat Nadia al jaren gelukkig is met haar vriend Geert Broertjes (30). Geen volslagen onbekende in de showbizz, want deze Geert timmert al jaren aan de weg als fotograaf en hij maakte reportages met sterren als Katja Schuurman en Géza Weisz. Het perfecte plaatje vormt hij echter met zijn Nadia. ‘Daar ga ik helemaal niet geheimzinnig over doen,’ vervolgt de presentatrice. ‘Ik ben al een hele tijd samen met Geert, met wie ik sinds een tijdje samenwoon.’ En lijkt dat al een heel mooie situatie voor de beide geliefden, als het aan Nadia ligt, wordt er zo snel mogelijk een volgende stap gezet. ‘Geert is mijn grote liefde en ik wacht op zijn huwelijksaanzoek. En dat is geen grapje, ik bedoel dat heel serieus.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Fajah Lourens sprak onlangs in EenVandaag over het drama rond haar vermoorde neefje Elfin, het zoontje van haar zus Shanti. Op een inktzwarte dag in juli 2016 vermoordde Shanti’s ex-vriend Thomas U. hun elf maanden oude zoontje. Ook bracht hij zijn moeder om, waarna hij zichzelf van het leven beroofde.

‘Ik denk niet dat dit voorkomen had kunnen worden. Ik heb het zelf ook even gehad: wat als ik eerder was geweest?’ aldus Fajah op tv. Maar ze liet niet het achterste van haar tong zien. In Story zei Fajah kortgeleden dat het drama wel degelijk voorkomen had kunnen worden. In een reactie op het feit dat wijlen burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan regelde dat Shanti een nieuw huis kreeg en ook persoonlijk langskwam bij haar en Fajah: ‘Ik weet niet of dat altijd gebeurt in dit soort situaties, maar meneer Van der Laan was ontzettend lief voor ons. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij zich op dat moment in zijn functie van burgemeester misschien een beetje schuldig heeft gevoeld. Voor Shanti en mij hebben namelijk alle instanties gefaald.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders