Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de NPO en zal naast De Wereld Draait Door drie nieuwe programma's maken. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD en in de Volkskrant.

Van Nieuwkerk begint op 9 augustus met de vierdelige serie Matthijs Met Boeken op NPO 1. Daarnaast komt de presentator in het najaar met zijn eigen zaterdagavondshow Matthijs Zaterdagavond en volgt er in 2019 een reisprogramma. Ook zal De Wereld Draait Door (DWDD) gewoon doorgaan.

Toch bij NPO

De afgelopen maanden was het onduidelijk of Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep zou blijven of die zou inruilen voor een commercieel avontuur bij John de Mol of RTL. Volgens NPO-televisiebaas Frans Klein is dat antwoord simpel: Van Nieuwkerk blijf (voorlopig) bij NPO. Hij krijgt zelfs nieuwe programma's erbij en zal vaker op televisie te zien zijn dan ooit.

Het interviewprogramma Matthijs met Boeken gaat op 9 augustus van start, waarin Van Nieuwkerk met zowel bekende als onbekende Nederlanders praat over een belangrijk boek uit zijn of haar leven. Eind september lanceert de NPO het nieuwe programma Matthijs Zaterdagavond, maar Klein kan er verder nog weinig over zeggen.

Reisprogramma

Klein geeft aan ook met Van Nieuwkerk te werken aan een 'soort van Nederlands reisprogramma', maar dat staat pas volgend jaar zomer op de planning. 'Hij is ambitieus, heeft er zin in, is een publieke-omroepman en we gaan gewoon een nieuw avontuur aan', aldus Klein.

Een mogelijke samenwerking met dochter Jet van Nieuwkerk gaat het niet worden. We hebben met haar gebeld en ze geeft aan niet samen te werken met haar vader. De focus ligt op haar eigen programma, Niet gezond meer, een driedelige serie die de NTR vanaf 23 mei (21:05 uur) wekelijks uitzendt.


Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Het zoontje van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau blies gisteren alweer drie kaarsjes uit. En die stonden niet op een doodgewone kwarktaart, want er werd een heus themafeest voor het ventje georganiseerd.

Aapjes kijken

“Als je kleine jongetje van apen houdt, dan kleden we ons allemaal als een aapje”, schrijft Yolanthe bij een vrolijke foto van Xess met een gorillataart.

Alles uit de kast

De presentatrice had zichzelf ook laten schminken als het favoriete dier van haar zoontje, zo zien we beter op een tweede plaatje. Dat maakt ook duidelijk dat Yo alles uit de kast heeft getrokken om een spetterend feest te organiseren, want werkelijk alles is in jungle-stijl. Hóe tof?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van Twan Huys. Als de presentator een uitnodiging zou krijgen om aan te schuiven bij RTL Late Night, zou hij die afslaan. 'Ik heb onlangs besloten om nergens meer aan tafel te gaan, maar bij Twan Huys zou ik helemaal nooit gaan zitten,' zegt hij in Veronica Inside.

Rel

Johan deed de pittige uitspraak in een discussie over de rel rondom Jenny Douwes en Jerry Afriyie. 'Ik zag aan dat blonde Friese vrouwtje dat er afspraken zijn gemaakt dat die mensen die protesteerden niet aan tafel zouden komen. Die afspraken maak je en dan wordt dat mens in de uitzending onder druk gezet doordat ze wel aan tafel mogen komen. Die mevrouw had ook nog goede argumenten waarom ze niet met die mensen wil zitten,' zegt Johan in Veronica Inside. 'En Twan Huys draait als een dorpspastoor om de hete brij heen en uiteindelijk haalt hij ze toch aan tafel en laat hij haar niet uitpraten. Zij had gewoon op moeten stappen.'

Gekkenhuis

De presentator zou mede door deze actie niet zo snel bij Twan aanschuiven. 'Als ik nu als gast uitgenodigd word, zou ik mijn twijfels hebben. Je weet nooit in wat voor gekkenhuis je daar terechtkomt.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders