Uit documenten in het bezit van Story blijkt dat Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrouw Karin gescheiden wonen: hij in hun droomboerderij in de Achterhoek, zij in hun grachtenpand in Amsterdam. Maar uit nader onderzoek blijkt dat Matthijs óók nog een geheim gehouden eigen flat bewoont in een miljonairscomplex. Nam hij niet alleen afscheid van zijn tv-hit maar ook van zijn ooit grote liefde?

Hoewel Matthijs van Nieuwkerk (59) bewierookt werd om zijn presentatie van De Wereld Draait Door (DWDD) is hij toch gestopt met de tv-hit. De indruk kan dan ontstaan dat hij vanaf deze week veel meer energie overhoudt voor zijn privéleven en vooral zijn echtgenote Karin (62), maar in officiële documenten die openbaar toegankelijk zijn bij het Kadaster ontdekt Story dat Matthijs en Karin – in tegenstelling tot enige tijd geleden – niet meer op hetzelfde adres wonen.

Ontbreekt elk spoor

De tv-coryfee kocht in 1990 samen met zijn vrouw voor een bedrag van omgerekend 90.000 euro een deel van een grachtenpand in de Amsterdamse Jordaan. In de loop der jaren en naarmate zijn riante NPO-inkomen nóg rianter werd, kocht Matthijs daar steeds een verdieping bij als die vrijkwam. Op dat woonadres staat inmiddels het pers- en nieuwsbureau van Karin ingeschreven en de eenmanszaak van zoon en filmregisseur Kees, maar van pater familias Matthijs ontbreekt daar ineens elk spoor.

Gescheiden

Volgens de gegevens woont Matthijs officieel in het Gelderse Eefde in de Achterhoek in zijn luxe boerderij met zwemvijver, en zijn vrouw in het pand in Amsterdam. Het heeft er dus alle schijn van dat Matthijs gescheiden leeft van zijn vrouw, vooral omdat uit vroegere documenten in het bezit van Story blijkt dat ze destijds wél op hetzelfde adres stonden ingeschreven.

Article continues after the ad

Rijkeluiscomplex

Uit nader Story-onderzoek blijkt dat Matthijs een geheim gebleven appartement heeft in rijkeluiscomplex Pontsteiger, waar onder anderen miljardair Marcel Boekhoorn met zijn vriendin Rebecca Cabau, de zus van Yolanthe, een van de penthouses bewoont. Hoewel Matthijs altijd links is geweest en naar de buitenwereld altijd dweept met zijn ‘gewone leventje’ is hij een stuk kapitalistischer ingesteld, zo lijkt het; zijn Jaguar is ingeruild voor een peperdure Porsche Cayenne, al rijdt hij nog altijd met zijn fiets naar de tv-studio in het nabije Westerpark, zoals Story maandag jongstleden met eigen ogen kon aanschouwen. Dat Matthijs zijn Porsche de privéparking van Pontsteiger inreed, zich op het balkon van zijn flat liet zien en aansluitend per fiets het wooncomplex verliet, bewijst dat hij daar woont, danwel bij iemand anders daar zijn draai gevonden heeft.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.