Het hoger beroep van voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer tegen zijn Belgische veroordeling voor cokesmokkel is vrijdagochtend begonnen zonder zijn aanwezigheid. Volgens een woordvoerder van het hof van beroep in Antwerpen heeft Masmeijer laten weten dat hij geen belangstelling heeft om de eerste dag van het proces bij te wonen.

Bij het hof van beroep in Antwerpen staat de eerste dag van de inhoudelijke behandeling in het teken van het standpunt van de aanklager. In totaal zijn vier dagen uitgetrokken voor de strafzaak met meerdere verdachten.

Article continues after the ad

467 Kilo cocaïne

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer vorig jaar tot acht jaar cel en een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de invoer van 467 kilo via de Antwerpse haven. Masmeijer was destijds op vrije voeten en niet aanwezig bij de uitspraak.

Arrestatie 

Eind oktober werd Masmeijer in Breda gearresteerd voor overlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam bepaalde begin deze week dat de 57-jarige ex-presentator mocht worden overgeleverd en sindsdien zit hij weer in een Belgische cel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders