Televisiemakers weten het zeker: de kans dat Martine Bijl dit of zelfs volgend jaar terugkeert bij Heel Holland Bakt is nihil! De 69-jarige presentatrice is nog altijd niet hersteld van de hersenbloeding die ze kreeg in september 2015. Haar echtgenoot Berend Boudewijn reageert.

Precies een jaar geleden maakte Martine Bijl bekend dat ze in 2017 niet zou terugkeren als presentatrice van Heel Holland Bakt. Eerder had haar vervanger André van Duin nog laten weten dat hij rekende op een snelle terugkeer van Martine. Maar dat nieuws drukte ze direct de kop in. Via Omroep Max liet ze weten: ‘Met mijn gezondheid gaat het langzaam beter. Maar dat gaat millimeter voor millimeter. Zestien lange, inspannende opnamedagen kan ik nog niet aan. Het spijt me veel meer dan ik kan zeggen.’

Fans

Fans van het programma hopen nog steeds dat Martine weer in het populaire bakprogramma te zien zal zijn. Maar Hilversumse televisiemakers zijn ervan overtuigd dat Martine definitief niet terugkomt. De hersenbloeding die haar trof, was zo zwaar dat het de vraag is of Martine ooit volledig zal herstellen. Op 15 september 2015 raakte Martine in haar huis in Maarssen onwel en werd ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na de diagnose begon ze te werken aan haar herstel, wat aanvankelijk snel de goede kant op leek te gaan.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP 

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)