Televisiemakers weten het zeker: de kans dat Martine Bijl dit of zelfs volgend jaar terugkeert bij Heel Holland Bakt is nihil! De 69-jarige presentatrice is nog altijd niet hersteld van de hersenbloeding die ze kreeg in september 2015. Haar echtgenoot Berend Boudewijn reageert.

Precies een jaar geleden maakte Martine Bijl bekend dat ze in 2017 niet zou terugkeren als presentatrice van Heel Holland Bakt. Eerder had haar vervanger André van Duin nog laten weten dat hij rekende op een snelle terugkeer van Martine. Maar dat nieuws drukte ze direct de kop in. Via Omroep Max liet ze weten: ‘Met mijn gezondheid gaat het langzaam beter. Maar dat gaat millimeter voor millimeter. Zestien lange, inspannende opnamedagen kan ik nog niet aan. Het spijt me veel meer dan ik kan zeggen.’

Fans

Fans van het programma hopen nog steeds dat Martine weer in het populaire bakprogramma te zien zal zijn. Maar Hilversumse televisiemakers zijn ervan overtuigd dat Martine definitief niet terugkomt. De hersenbloeding die haar trof, was zo zwaar dat het de vraag is of Martine ooit volledig zal herstellen. Op 15 september 2015 raakte Martine in haar huis in Maarssen onwel en werd ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na de diagnose begon ze te werken aan haar herstel, wat aanvankelijk snel de goede kant op leek te gaan.

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP