Televisiemakers weten het zeker: de kans dat Martine Bijl dit of zelfs volgend jaar terugkeert bij Heel Holland Bakt is nihil! De 69-jarige presentatrice is nog altijd niet hersteld van de hersenbloeding die ze kreeg in september 2015. Haar echtgenoot Berend Boudewijn reageert.

Precies een jaar geleden maakte Martine Bijl bekend dat ze in 2017 niet zou terugkeren als presentatrice van Heel Holland Bakt. Eerder had haar vervanger André van Duin nog laten weten dat hij rekende op een snelle terugkeer van Martine. Maar dat nieuws drukte ze direct de kop in. Via Omroep Max liet ze weten: ‘Met mijn gezondheid gaat het langzaam beter. Maar dat gaat millimeter voor millimeter. Zestien lange, inspannende opnamedagen kan ik nog niet aan. Het spijt me veel meer dan ik kan zeggen.’

Fans

Fans van het programma hopen nog steeds dat Martine weer in het populaire bakprogramma te zien zal zijn. Maar Hilversumse televisiemakers zijn ervan overtuigd dat Martine definitief niet terugkomt. De hersenbloeding die haar trof, was zo zwaar dat het de vraag is of Martine ooit volledig zal herstellen. Op 15 september 2015 raakte Martine in haar huis in Maarssen onwel en werd ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na de diagnose begon ze te werken aan haar herstel, wat aanvankelijk snel de goede kant op leek te gaan.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.


Beeld: ANP 

Het moddergooien tussen Boris en Lilly Becker is nog niet afgelopen. Lilly heeft flink uitgehaald naar haar ex, en beschuldigt hem ervan dat hij haar in de kou laat staan.

Vechtscheiding

De socialite heeft een pittig bericht geplaatst op sociale media. 'Een man zou de moeder van zijn kind altijd moeten respecteren. Ongeacht wat er gebeurt,' luidt het bericht. Lilly claimt dat haar ex er niet voor haar is. 'Onthoud altijd dat ze altijd doet wat ze kan voor haar kind. Vooral wanneer hij niks doet om haar te helpen, ook financieel niet.'

Breuk

Eind mei maakten Boris en Lilly hun scheiding na bijna negen jaar huwelijk bekend. De twee hebben er alles aan gedaan om hun huwelijk te redden, ook relatietherapie. Maar het mocht niet baten. Volgens hun advocaat was de definitieve breuk geen makkelijke beslissing na een relatie van dertien jaar. 'Het belangrijkste voor beiden is het welzijn van hun zoon Amadeus,' aldus de advocaat.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

De redactie van RTL Late Night had al enkele weken geleden met Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de 'blokkeerfriezen', en anti-Piet-activist Jerry Afriyie afspraken gemaakt voor een open gesprek met beide partijen aan tafel op de laatste zittingsdag van de rechtszaak tegen de A7-bezetters. "We hebben alle reden daarop te vertrouwen en dat doen we ook", laat RTL maandag in een verklaring weten.

Spijt

Volgens de redactie van het programma stelde Douwes op het laatste moment nieuwe eisen, namelijk geen debat aan tafel met Afriyie. "We begrijpen dat er in de hectiek van een live-uitzending snel beslissingen moeten worden genomen. Achteraf hadden we vlak voor de start van de uitzending moeten besluiten om niet mee te gaan met de nieuwe gespreksvoorwaarden", aldus RTL.

Geen afspraken

Advocaat Wim Anker en zijn cliënt Jenny Douwes bestrijden deze visie op het gebeurde. "Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen", schreef Anker zondag op zijn website in een verklaring. "Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Daar ging immers de blokkadezaak niet over!"

Totale verrassing

Twan Huys zou volgens Anker vlak voor aanvang van de uitzending op vrijdag tegen Douwes hebben hebben gezegd dat Afriyie niet met haar aan tafel zou komen. "De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien."

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)