Martijn Krabbé en Amanda zijn inmiddels alweer twee jaar officieel gescheiden en hebben ieder hun eigen nieuwe leven. Toch denkt Martijn nog vaak terug aan zijn huwelijk met Amanda. In een openhartig interview in Linda zegt hij: "Amanda heeft eigenlijk 20 jaar lang haar best gedaan om van me af te komen."

Article continues after the ad

Sterker nog, volgens Martijn "wilde Amanda helemaal niet". Volgens de presentator is hij te 'pusherig' geweest en hield hij te veel vast aan het droomscenario van huisje-boompje-beestje. Zo denkt hij ook dat Amanda met 'hele andere dingen' bezig was, zeker in het begin van hun relatie. "Ze stond op het punt op marinier te worden, had zich al aangemeld bij het Koninklijk Instituut, maar ik wilde koste wat het kost huisje, boompje, beestje."

Hun ruzies, affaires en scheidingen werden breed uitgemeten in de pers, maar toch hielden de twee van elkaar. Martijn vroeg Amanda ten huwelijk met vioolmuziek en rozen. Vijf jaar later volgde echter de eerste scheiding, waarop een verzoening volgde. "Kort daarna werd ons oudste kind geboren. En toen - tijdens een van de vakanties die we samen doorbrachten, omdat we elkaar niet aan een ander gunden - werd ons tweede kind verwekt. Een toevalstreffer. Op dat moment besloten we het toch maar weer samen te proberen en zijn we in 2005 voor een tweede keer getrouwd.''

Martijn concludeert dat, toen de tweede scheiding in 2015 een feit was, hij zijn ex-vrouw 'absoluut tekort heeft gedaan'.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand.

Beeld: Peter Smulders