Martien Meiland was jarenlang gelukkig getrouwd met Erica. Dacht hij. Na een onverwachte zoen met een man tijdens een vakantie zag hij zijn hele wereld in elkaar storten. De realityster vertelt over de schokkende ontdekking in Op1.

De kasteelheer schoof aan bij de NPO-talkshow om over zijn nieuwe biografie te praten. In het boek vertelt hij zijn levensverhaal, inclusief zijn huwelijk met Erica en de ontdekking van zijn homoseksualiteit. Deze onderwerpen kwamen ook ter sprake in de talkshow, om te beginnen met foto's van een piepjonge Martien en Erica. De twee leerden elkaar kennen door vakantiewerk in de Keukenhof. 'Erica zei meteen, ik wil elke dag met jou lunchen,' vertelt Martien tegen presentatoren Sophie Hilbrand en Erik Dijkstra. 'Maar toen zei ze na een week wel: Goh, ik heb nog nooit zo'n lelijke man ontmoet als jij.' Na het seizoenswerk zijn ze altijd bij elkaar gebleven. 

Donderslag bij heldere hemel

Het stel trouwde uiteindelijk en kreeg twee dochters, Montana en Maxime. Maar een vakantie op zijn veertigste veranderde zijn leven. Daar zoende hij voor het eerst met een man en wist hij meteen dat hij eigenlijk op mannen valt. 'Ik kwam thuis van de vakantie, na twee dagen heb ik het aan Erica verteld. Dat was een groot drama binnen het gezin.' Het kwam als donderslag bij heldere hemel. 'Ik heb in die jaren daarvoor niks weggestopt,' verzekert de kasteelheer de tafelgasten. Hij was kapot van de ontdekking van zijn seksualiteit. 'Ik ben ook naar de dokter geweest met de vraag of hij niet een middeltje had om weer mezelf te worden.'

Amsterdam

Martien vertrok, in overleg met Erica, naar Amsterdam om het 'allemaal uit te vinden'. 'Misschien vindt hij het wel niks, dacht Erica nog,' vertelt hij. Maar hij vond het wel leuk, waarna hij definitief verhuisde naar Amsterdam. Uiteindelijk was hij niet gelukkig in de hoofdstad en miste hij zijn gezin te erg. Jaren later besloot hij met Erica om voor de tweede keer naar Frankrijk te verhuizen, waarvan we de uitkomst allemaal weten. 

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.