Martien Meiland heeft alles wat zijn hartje begeert. Nou ja, bijna alles: alleen een fijne vriend ontbreekt nog. De kasteelheer staat zeker open voor een partner, al moet die niet denken makkelijk in Chateau Meiland te kunnen intrekken.

De drank vloeit toch al rijkelijk in het Franse bed and breakfast van de familie Meiland, maar op oudejaarsavond kunnen Martien, echtgenote Erica en hun dochters Montana en Maxime helemaal uitbundig proosten. Zij kunnen immers een jaar afsluiten waar ze alleen maar van hadden kunnen drómen. Sinds het winnen van de Gouden Televizier-Ring voor hun extreem populaire realityserie Chateau Meiland op SBS6 verkeert met name Martien in alle staten van geluk. Terugdenkend aan het moment van de bekendmaking vertelt de excentrieke kasteelheer in Margriet: ‘Ja, toen ging ik helemaal los. Het was zo onwerkelijk. Volgens de media waren we topfavoriet bij het publiek, maar je moet altijd maar afwachten of dat publiek ook gaat stemmen.’ Maar er wérd gestemd op de Meilandjes, die zichtbaar genoten van alle aandacht die hun ten deel viel. ‘We liepen onder een regen van gouden confetti naar het podium. En daar kreeg ik die fantastische ring,’ zegt Martien, die een gedenkwaardig dankwoord hield. ‘Ik mocht maar anderhalve minuut speechen en maakte wat grapjes over Talpa. Sommige mensen vonden dat te ver gaan, maar wat ik zei, is toch allemaal waar? RTL4 en NPO1 zagen geen brood in ons, Talpa wel. En met Chateau Meiland hebben we ze weer op de kaart gezet. Ik zeg altijd wat ik denk en dat verklaart ook het succes van Chateau Meiland. Daarna heerlijk ‘wijnen’ natuurlijk.

2019

Toen ik de volgende ochtend wakker werd, kon ik het nog steeds niet geloven. Wie had dit vorig jaar kunnen bedenken? Ik zit nog steeds op een wolk,’ ratelt Martien, voor wie 2019 altijd speciaal zal blijven. ‘Opeens was ik een BN’er, niet te bevatten. Ik heb hier mijn hele leven van gedroomd, het leek me enig iets te betekenen op televisie. Op feestjes had ik vroeger altijd al de microfoon in handen. Ik wilde entertainer worden, maar wist niet hoe. Want zingen kan ik niet. En zie wat er dit jaar gebeurde: ik mocht naast Chateau Meiland ook aanschuiven in Ranking the Stars – en het nieuwe programma Cash or Trash presenteren, voor mij ook een hoogtepunt van 2019. Maar Chateau Meiland is het belangrijkst. Ik vind het heerlijk al die gezellige gasten te vermaken. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik word geleefd, wat ook komt doordat we in Frankrijk wonen.’ En daar is het flink aanpoten. ‘We zijn tot eind 2020 volgeboekt, maar we gaan volgend jaar wel steeds na drie weken werken een week vrij nemen. Anders houden we het niet vol.’

Beeld: ANP

Bekijk de foto in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.