Mart Visser heeft een heftige periode achter de rug. Zijn echtgenoot Job kreeg een zware burn-out en zelf was de top-couturier er ook niet best aan toe. Sterker nog: hij dacht dat hij niet lang te leven meer had.

Het afgelopen anderhalf jaar was vanwege corona ingrijpend voor veel mensen, zo ook voor Mart Visser (53). Aan het begin van de pandemie liep hij zelf het virus op tijdens een Italiaanse modebeurs, maar dat hing hij niet aan de grote klok. ‘Ik hield het geheim en was bang dat ik dood zou gaan. ­Niemand kon er nog iets zinnigs over zeggen,’ vertelt hij in Trouw. Juist dat laatste verontrustte Mart, en hem bekroop hetzelfde gevoel als tijdens het aidstijdperk in de jaren tachtig. ‘Ook toen wisten we weinig en waren we ongelooflijk bang,’ aldus de couturier, die destijds in New York woonde en veel mensen om zich heen zag wegvallen. Die pijnlijke herinneringen kwamen allemaal weer naar boven. Niet zo vreemd dus dat Mart vreesde voor het ergste.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.