Heel Holland Bakt

Maroeska Metz deed dit jaar mee aan Heel Holland Bakt, waar ze publiekelijk aan het zogenoemde kruis werd genageld. Daar mag ze nu de vruchten van plukken met haar bijrol in het televisiespektakel The Passion.

Volgens goed geïnformeerde bronnen van De Telegraaf zou Maroeska over tien dagen te zien zijn in het goedbekeken bijbelspektakel. Zelf heeft de 60-jarige kok nog niets bevestigd.

Heel Holland Bakt

In het programma strijden tien Nederlanders om de titel "beste thuisbakker van Nederland". Volgens kijkers speelde Maroeska echter vals en was ze al een professional met een eigen kookboek en cateringbedrijf. Op internet ontstond er haast een klopjacht op haar. Kijkers hadden op Google Maps haar bedrijfsprofiel veranderd en noemden haar zaak 'Ho ho ho Maroeska Metz BV', met de tekst 'Je speelt vals in Heel Holland Bakt'.

"Het heeft weken geduurd om dat door Google te laten veranderen. Mensen gingen op dat profiel slechte recensies achterlaten, met maar één ster, en die weigert Google te verwijderen. Ook op Bol.com verscheen ineens een slechte recensie bij mijn boek", vertelt Metz aan Het Parool. De berichten op sociale media grepen haar aan en zakelijk gezien was het erg schadelijk.

Article continues after the ad

Voor als je het vergeten bent: dít is Maroeska.

De positieve kant

Haar deelname aan het kookprogramma heeft, ondanks alle negativiteit en kritiek, toch voordelig uitgepakt voor Maroeska. De kok reist het hele land door om verschillende kookdemonstraties te geven tijdens evenementen en zou dus nu een bijrolletje te pakken hebben in The Passion.

Volgens Televizier is Maroeksa gecast voor de rol van Barabbas, vanwege haar akkefietje bij Heel Holland Bakt. Op donderdag 18 april is The Passion om 20:30 uur te zien op NPO 1 en te horen via NPO Radio 2.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: De Telegraaf, Het Parool, Televizier | Beeld: ANP, Omroep MAX (Roland J. Reinders)