Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Smikselsmaksel. Dat maakte mijn moeder: een mix van champignons, ei, paprika, tomaatjes, uitje, knoflook. En dat prutje dan op brood. Vaak maakt ze dat als we in het weekend even komen aanwaaien. Héérlijk.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik ben dol op Aziatisch eten. Indonesisch, Thais, Japans. Maar ik kan ook genieten van een stamppot boerenkool met worst. En voor zoete lekkernijen mag je me wakker maken. Ik houd niet van lever, of wild. Maar daar is het ook wel mee gezegd.’ 

Wie kookt er thuis? 
‘Ik kook nooit. Mijn man Danny houdt van lekker eten en vindt het belangrijk dat we niet het risico lopen dat het niet lekker is. Dus dan kookt hij liever zelf. Prima, toch? Wat overblijft vries ik in. Op dagen dat ik Hart van Nederland presenteer, ontdooi ik het en gaat het mee naar de redactie.’

Het hele artikel lees je in Story 2-2018. De editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders