Blijkbaar is Mark Zuckerberg erg in zijn nopjes met zijn stulpje aan Lake Tahoe, want niet lang na de aanschaf kocht hij ook het naastgelegen landgoed. De Facebookbaas en zijn gezin hebben nu meer dan genoeg ruimte en kunnen ook nog met gemak gasten herbergen.

Mark Zuckerberg (35) was pas negentien toen hij Facebook ontwikkelde, samen met enkele medestudenten van de Harvard University in Cambridge. In eerste instantie met als doel om contact met elkáár te kunnen onderhouden. Maar de sociaalnetwerksite bleek al snel zo’n enorm succes dat Mark zijn studie aan de wilgen hing om zich volledig op Facebook te kunnen storten. 
Daar zal hij geen moment spijt van hebben gehad: begin dit jaar werden er maar liefst 2,3 miljard gebruikers van de site genoteerd! En Mark mag zich inmiddels met een geschat vermogen van 61 miljard euro een van de vijf meest vermogende personen van de wereld noemen!

Article continues after the ad

Bezit

Om dure kleding, auto’s en reizen geeft de miljardair niets. Hij steekt zijn vermogen het liefst in huizen. Mark zou inmiddels voor 160 miljoen euro aan vastgoed bezitten. Dit jaar heeft hij dat uitgebreid met twee naast elkaar gelegen landgoederen aan Lake Tahoe, een groot zoetwatermeer in het Sierra Nevada-gebergte, op de grens tussen de staten Californië en Nevada. Lake Tahoe is het grootste bergmeer én het op een na diepste meer van Amerika. Mark kocht eerst voor 20 miljoen euro het kleinere landgoed Carousel Estate, dat bestaat uit een hoofd-gebouw met zeven slaap- en bad-kamers en aparte vertrekken voor gasten en personeel. Niet veel later schafte hij voor 34 miljoen euro het daarnaast gelegen landgoed Brushwood Estate aan, dat een hoofdgebouw met acht slaapkamers en zeven badkamers heeft, en daarnaast over twee vrijstaande gastenhuizen beschikt. De Facebookbaas en zijn gezin hebben nu meer dan genoeg ruimte en kunnen ook nog met gemak gasten herbergen. 
In en om de royale en sfeervol ingerichte stulpjes aan Lake Tahoe moet het optimaal genieten zijn voor Mark en zijn dierbaren.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.