Gisteravond kwam er een einde aan de razendspannende GTST-cliffhanger: Maxime Sanders heeft de brand niet overleefd. Actrice Marjolein Keuning heeft zelf de moeilijke beslissing gemaakt om uit de soap te stappen. 

Vrijheid

Negen jaar woonde de zus van Ludo Sanders in Meerdijk. Maar de koek was op voor soapster Marjolein. "Het was zeker mijn eigen beslissing," zegt ze tegen De Telegraaf over haar vertrek. Vorig jaar nam de actrice al een pauze van vijf maanden, op eigen verzoek. "Het doen van andere dingen beviel mij goed. Ik heb geproefd aan de vrijheid en dacht: ik hak de knoop door." 

Navelstreng doorgeknipt

 

Article continues after the ad

De producent besloot dat Maxime zou overlijden. De kans is dus nihil dat Marjolein ooit nog terugkeert naar de soap. "Daar ben ik wel blij mee achteraf. Het is wel goed nu de navelstreng te hebben doorgeknipt. Zo’n vaste baan als actrice is eigenlijk uniek, en iets waar veel mensen bij gedijen. Ik wil meer avontuurlijk leven en afwisseling hebben. Vorig jaar heb ik naast Goede Tijden ook theater gedaan, en als je dan kinderen hebt is het mega zwaar."

Andere projecten

Marjolein richt zich nu op andere projecten. Zo heeft ze een programma bedacht en opgenomen en is ze vanaf volgend jaar te zien in een musical. Ondanks dat de actrice zelf uit GTST is vertrokken, gaat ze het wel missen. "Ik ga mijn collega’s het meest missen. We hebben zoveel gedeeld al die jaren. Mijn dochter zat toen ik begon bij GTST in groep een, ze gaat nu naar de middelbare school. En Marly heeft een baby gekregen en er komt een tweede aan," aldus Marjolein.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders