Hoewel actrice Marit van Bohemen en voormalig tv-tuinman Jurgen Smit elkaar al meer dan twintig jaar kennen, sloeg de vonk pas anderhalf jaar geleden over. Aan Story vertelt Marit waarom ze met Jurgen een huis in Amsterdam heeft gekocht, maar daar niet met hem wil wonen.

Toen Story in september de relatie van actrice Marit van Bohemen (48) en voormalig tv-tuinman Jurgen Smit (58) bekendmaakte, waren de twee al ruim een jaar samen. Intussen heeft Marit samen met Jurgen, de ex-vriend van Milika Peterzon, een belangrijke vervolgstap in hun relatie gezet. ‘Jurgen en ik hebben samen een huis gekocht, in Amsterdam-West, op loopafstand van mijn huidige woning,’ vertelt Marit aan Story over de gezinswoning die het stel voor een bedrag van 292.500 euro kocht. ‘Maar we wonen niet samen,’ zegt Marit. ‘Jurgen woont daar alleen, op 900 meter afstand van mijn woning. Ja, dat is een bewuste keuze geweest. We wonen in dezelfde postcode, maar niet in hetzelfde huis.

Article continues after the ad

Eigen plekje

Ik woon met mijn dochter Jacky (11) en Jurgen heeft ook z’n eigen leven, daardoor leek een latrelatie op loopafstand ons de beste oplossing.’ Marit vervolgt: ‘Als je wat ouder bent en relaties achter de rug hebt, is de haast uit je leven verdwenen en hoef je niet per se samen te wonen. We hoeven samen ook geen kinderen te krijgen. Jurgen woont in een heel leuk huisje. De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de verbouwing, dat hebben we met veel plezier gedaan. We zijn erg gelukkig en dankbaar. Het is immers niet eenvoudig om een woning in Amsterdam te kopen.’ Voorheen woonde Jurgen in Nederhorst den Berg en moest hij meer dan een halfuur rijden om bij Marit te kunnen zijn, nu volstaat een wandelingetje van een paar minuten. Omdat Jurgen nu dichter bij Marit woont, ziet hij haar dochter Jacky ook geregeld. ‘Hun contact is erg goed, dat is fijn,’ laat Marit weten. Andersom kan Marit ook uitstekend opschieten met Jurgens 26-jarige tweelingdochters Rebelle en Yvanke. ‘Die kenden mij al van twintig jaar geleden, toen ik in 1998 samen met Jurgen Tuinieren met kijkers presenteerde. Dus dat gaat allemaal goed.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.