Actrice Marit van Bohemen is maandag uit de rechtbank in Amsterdam verwijderd tijdens het Holleeder-proces. De actrice had geluidsopnamen gemaakt van de stem van Holleeders zus Sonja en dat mag niet.

Dramaserie

Marit van Bohemen speelt de zus van Holleeder in een zesdelige dramaserie die RTL laat maken op basis van de bestseller Judas, die is geschreven door Astrid Holleeder. RTL meldt dat het een zesdelige serie wordt op Videoland.

Verboden

Marit heeft inmiddels zelf ook gereageerd op het incident. "Ik was me van geen kwaad bewust", reageerde Marit. "Ik was naar de rechtbank - een plek waar ik echt nog nooit ben geweest - gegaan om me te verdiepen in de stem en het Amsterdamse accent van Sonja Holleeder. Dit ter voorbereiding van mijn rol. Toen ik daar zat besloot ik een kort stukje op te nemen met mijn gsm. Wist ik veel dat dat niet mag in een rechtbank. Ik werd vrijwel direct aangesproken door een rechtbankmedewerkster. Die vertelde mij dat wat ik had gedaan ten strengste verboden is'', zegt Marit tegen het AD. De opname is gewist.

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)