Door de coronacrisis zit Mariska van Kolck plotseling zonder werk. Naast de stress die dat oplevert, rouwt ze ook nog altijd om het verlies van Knut, de vader van haar zoons. Toch zit ze niet bij de pakken neer en heeft ze van de nood een deugd gemaakt. ‘De ouderen hebben ons harder nodig dan ooit,’ vertelt ze aan Story.

Met haar zoons Christoph en Vincent zit Mariska van Kolck nog midden in een rouwproces om haar ex-man Knut Jacobsen. De vader van haar kinderen overleed vorig jaar plotseling tijdens een vakantie in Spanje. ‘Relatief gezien gaat het goed met de jongens,’ vertelt Mariska aan Story. ‘Het verdriet is er natuurlijk. Dat merk ik bij mezelf ook. Door het coronavirus is alles even stopgezet.’ Mariska kampt nu ook met een lege agenda. Al haar optredens zijn tot 1 juni afgezegd. ‘Als zzp’er heb ik nu geen inkomsten. Dat is niet leuk. Maar er gaan mensen dood aan dit virus, dat is veel erger.

Article continues after the ad

Hulp bieden

Mijn kinderen helpen waar ze kunnen. Vincent is vakkenvuller in een supermarkt en Christoph helpt flesjes met desinfecterende gel te vullen. En ik ga met Erwin Fillee, een goede vriend van mij en tevens zanger, bewoners van verzorgingshuizen opvrolijken. Zij zijn nu vaak zo eenzaam. Ze mogen geen bezoek krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik echt erg. Erwin Fillee opperde om in de tuinen van de verzorgingshuizen te gaan optreden. Op veilige afstand, met jas aan, zingen we dan Oudhollandse liedjes. De bewoners, maar ook hun verzorgers, zijn daar zo blij mee. Het is fantastisch om dit voor hen te mogen doen. Het is een groot feest met alleen maar vrolijke gezichten. Dan verdwijnen je eigen problemen naar de achtergrond.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.