Mariëlle Tweebeeke is niet het type dat thuis wil zitten. De Nieuwsuur-presentatrice gaat vol passie voor haar werk. Maar dat was niet mogelijk geweest zonder Marnix, haar rots in de branding.

Na ruime ervaring te hebben opgedaan bij hoofdstadzender AT5 en RTL Nieuws stapte Mariëlle Tweebeeke (50) in het najaar van 2010 over naar Nieuwsuur. De presentatrice piekert er nog niet over om dit actualiteitenprogramma de rug toe te keren, want ze doet niets liever dan uiteenlopende gasten interviewen over maatschappelijke onderwerpen. Ze is dolblij dat ze die kans krijgt én dat ze volledig wordt gesteund door het thuisfront – door haar werk is ze immers gemiddeld vier dagen per week tot ’s avonds laat in de tv-studio. Partner Marnix Zijderlaan, met wie ze midden jaren negentig een wervings- en selectiebureau oprichtte, zorgt ervoor dat thuis alles op rolletjes loopt.  

Geen huisvrouw

Dochter Valerie (13) en zoon Sebastiaan (11) wéten ook niet beter dan dat ze een buitenshuis werkende moeder hebben. ‘Mijn moeder zei vroeger al: Mariëlle is niet het type vrouw om alleen maar thuis te zitten met de kinderen. Dat klopt aardig.’ De presentatrice windt er geen doekjes om dat ze de babyfase zwaar vond. Maar van de ontwikkeling die haar pubers nu doormaken, kan ze alleen maar ontzettend genieten. Nu ze wat zelfstandiger worden, krijgt Mariëlle ook wat meer tijd en ruimte voor zichzélf. 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Bladenhuis.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.