Marieke Elsinga gaat samen met Mattie Valk de ochtendshow presenteren op Qmusic. Valk had eerder in de ochtend een programma met Igmar Felicia en Fien Vermeulen.

"Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL", zegt de 31-jarige Elsinga in een reactie.

Article continues after the ad

Qmusic

Elsinga begon haar carrière op de radio in 2013, toen ze als winnaar werd uitgeroepen van het interne opleidingscollege van Qmusic. In 2016 stapte ze over naar de televisie en ging ze werken bij programma's als RTL Late Nighten RTL Boulevard. 

Felicia liet eerder weten een andere plek binnen de programmering van Qmusic te willen. Hij krijgt nu een programma in de vooravond. Vermeulen gaat het nieuws verzorgen tijdens de nieuwe middagshow van Domien Verschuuren, van wie woensdag bekend werd dat overstapt van NPO 3FM, waar hij sinds 2006 werkte. Het is nog niet duidelijk wanneer Verschuuren begint aan zijn nieuwe baan en wie hem opvolgt bij 3FM.

Wietze de Jager 

Valk werd sinds vorig jaar oktober bijgestaan door Felicia en Vermeulen in zijn ochtendshow, nadat Wietze de Jager - met wie hij jarenlang een succesvol duo vormde - was overgestapt naar Radio 538. De Jager en Valk kregen ruzie omdat ze het niet eens werden over een overstap naar een ander radiostation.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders