Afgelopen donderdagavond was schrijfster Marianne Zwagerman te gast bij televisieprogramma VI Oranje Blijft Thuis. Ze vertelde daar dat ze Johan Derksen, die zelf ook een paar dagen per week aan tafel zit, een 'vieze man' vindt. Naar aanleiding van haar uitspraak krijgt Marianne nu doodsbedreigingen.

Tijdens het programma zegt presentator Wilfred Genee dat veel mensen Marianne zien als de vrouwelijke versie van Johan Derksen, mede om haar uitgesproken mening. De schrijfster en mede-oprichtster van PowNed reageert daarop dat ze het de 'grootste belediging ooit' vindt. 

Vieze man

'Ja ik was wel mijn haren minimaal één keer per week en hij volgens mij één keer per jaar ofzo. Ik vind die man heel vies, volgens mij stinkt 'ie ook heel erg,' is het antwoord van Marianne. Haar opmerkingen worden niet echt gewaardeerd door televisiekijkend Nederland, zo blijkt ook uit een filmpje dat Marianne zelf heeft geplaatst op haar Twitteraccount. Ze geeft aan dat ze veel haarberichten en zelfs doodsbedreigingen ontvangt na haar uitspraken in het televisieprogramma. 'Die man ziet er gewoon heel vies uit. Ik denk altijd dat hij heel erg stinkt. En nu zijn mensen allemaal boos op mij. Ik krijg allemaal doodsbedreigingen.'

Bewondering

Marianne zegt juist veel bewondering te hebben voor Johan Derksen, omdat hij zijn mening durft te geven op nationale televisie. 'Ik bedoelde het harstikke lief. Ik begrijp niet dat mensen allemaal zo selectief luisteren', zegt Marianne.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL | Beeld: VI Oranje Blijft Thuis