Lange tijd hoorde het grote publiek weinig van Marianne Weber. In Story verbreekt de zangeres van het levenslied het stilzwijgen en kijkt ze terug op de smartlap die haar éígen leven geregeld was. Marianne vertelt over het afscheid van haar grote liefde Rita en de tragische zelfmoord van haar moeder én haar zus. ‘Na al het verdriet, de woede en de onbeantwoorde vragen heb ik eindelijk begrip gekregen.’

Zangeres Marianne Weber (61) is dolgelukkig sinds ze samenwoont met collega-zanger John de Bever en zijn man Kees. Ze trok bij hen in, nadat ze drie jaar geleden haar grote liefde Rita van ’t Hof verloor aan de gevolgen van kanker. Story ging op bezoek bij Marianne. 

Woonde je niet op de Canarische Eilanden? 

‘Jawel. Mijn hoofdverblijfplaats is op Gran Canaria. Daar woon ik het overgrote deel van het jaar. Ik heb er een zalig huis in de buurt van mijn kinderen, schoondochter en twee schatten van kleinkinderen. Die zijn daar ook definitief neergestreken. Daarnaast heb ik nog een huis in Voorthuizen, omdat ik niet in een hotel wilde zitten als ik hier moest zijn. Maar daar ben ik al een maand of twaalf niet meer geweest, omdat ik meestal bij John en Kees hier in Den Bosch verblijf als ik in het land ben. Ik heb uiteraard mijn eigen kamer bij hen thuis. Niemand hoeft daarbij wilde fantasieën te hebben: John en Kees zijn een homostel, dat al negen jaar gelukkig getrouwd is.’ 

Maar even: hoe kom je als vrijgezelle vrouw terecht in een huishouden van een getrouwd homostel?

‘Dat is gewoon zo gelopen. Twee jaar geleden leerde ik John en Kees kennen bij een optreden. In tegenstelling tot Kees vond ik John een rare vogel. Ik kon hem totáál niet plaatsen. Maar ik was onder de indruk van zijn stem en doorzettingsvermogen. Ik vond het fantastisch om te zien hoe hij zijn winnersmentaliteit, die hem als professioneel zaalvoetballer tot de wereldtop had gebracht, gebruikte om een succesvolle zanger te worden. John was leergierig en vroeg me na verloop van tijd of ik hem wilde coachen. Van het een kwam het ander. Uiteindelijk ontstond er ook een warme vriendschap tussen mij en John. We besloten zelfs te gaan samenwerken en namen de duet-cd Dat is de liefde op.’ 

Hoopte je met John dezelfde successen te beleven die je twintig jaar geleden had met Frans Bauer?

‘Nee.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders