Vijftien jaar lang vormden Marianne Timmer en haar man Henk een ijzersterk koppel. Vorig jaar lasten de twee een huwelijkspauze in. In Story vertelt Marianne hoe het nu tussen Henk en haar zit.

Het was op schaats-gebied een tijdje stil rond voormalig ijskampioene Marianne Timmer. Eind vorig jaar kwam daar verandering in, toen Marianne te zien was als schaatscoach in het NPO-programma De ijzersterkste. In dit programma gingen Bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan op de schaatsbaan. Marianne was coach van het vrouwenteam, waarin onder anderen Fidan Ekiz en Welmoed Sijtsma pootje-over gingen. Eerder was de meervoudig olympisch kampioene coach van professionele schaatssters op het allerhoogste niveau. Hoe groot was het verschil? ‘Werken met BN’ers in dat schaatsprogramma vergde wat anders van me,’ vertelt Marianne aan Story. ‘Ik moest me veel meer verplaatsen in de mensen die ik trainde. Je kunt van een zes geen tien maken, maar wel een zeven. Dat is ook heel leuk om te doen. En onderling klikte het goed.

Article continues after the ad

Reünie

We hebben nog regelmatig een reünie. Dan gaan we samen schaatsen.’ Story sprak Marianne bij de opening van het nieuwe onder-komen van couturier Addy van den Krommenacker Villa Maasdonk te Nuland, waar hij vanaf nu zijn couture showt. Marianne trouwde zeven jaar geleden in een jurk van Addy. ‘Die hangt nog steeds in mijn kast. En ja, soms kijk ik er nog naar, maar niet heel veel.’ Dat zal er ook mee te maken hebben dat Marianne intussen met dubbele gevoelens op haar huwelijksdag terugkijkt. In oktober vorig jaar bracht ze immers het nieuws naar buiten dat zij en haar man Henk Timmer, voormalig topkeeper, na zeven jaar huwelijk een pauze inlasten. ‘Na een relatie van vijftien jaar gaan Henk en ik een stapje terug doen en een time-out nemen,’ zo verwoordde Marianne het destijds. ‘Ik hoop dat iedereen ons de tijd gunt om met dit nieuwe en onwerkelijke gevoel om te gaan.’ Hoe is de situatie nu? ‘Nou, laat ik het zo zeggen: we zijn inmiddels een half jaar verder en ik woon nu op mezelf. We zijn nog steeds on speaking terms, maar ik heber wel heel veel verdriet van.’ 

Lees de rest in Story. Editie 06 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.