Dat Margriet van der Linden een geschikte mol bleek in het bekende tv-programma Wie is de Mol? is niet ver- bazingwekkend. In het dagelijks leven verborg de presentatrice decennialang een geheim! Een geheim dat de verdrietige breuk met haar ouders veroorzaakte...

Mocht Margriet van der Linden (48) ooit verlegen zitten om onderwerpen voor haar talkshow M, die het populaire De Wereld Draait Door tijdelijk moet doen vergeten, dan is het wellicht een idee om een item te maken over haar familiegeschiedenis. Die wordt namelijk gekenmerkt door een verzwegen geheim, met uiteindelijk een pijnlijke breuk tot gevolg. Margriet werd geboren in een strenggelovig gezin waarin ze zich naarmate de jaren vorderden steeds minder op haar gemak voelde. Op zondag was een rondje op de fiets of even een ijsje halen in het dorp er niet bij, maar meldde het gezin zich wel tweemaal in de plaatselijke kerk voor een stevige donderpreek. Wist Margriet in haar jongste jaren niet beter dan te doen wat haar ouders haar opdroegen, toen ze ouder werd begon het leven gedicteerd door het geloof haar steeds meer tegen te staan.

Pijnlijke beslissing

Ze besloot de banden met haar ouders door te snijden nadat Margriets relatie zoals te verwachten niet in goede aarde viel bij haar ouders. Een pijnlijke beslissing voor Margriet, die er echter van overtuigd is dat de breuk onvermijdelijk was. Opnieuw in De Wandeling: ‘Het is zo dat er geen contact is en gek genoeg is dat voor mij beter. Omdat ik na jaren dacht: ik geloof dat de confrontatie met ‘jouw leven bestaat voor ons in die zin (de relatie met Kitty – red.) niet’ steeds moeilijker zou worden voor me. Ik heb wel degelijk een leven met liefde erin en van alles wat ieder mens ook heeft, met alle gevoelens die daarbij een rol kunnen spelen. Met bijzondere dingen en verdrietige dingen en heel gelukkige dingen. En dat kan ik niet nog langer buiten de deur stallen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkels.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders