Met de komst van kleinzoon Willem beseft Marga Scheide dat haar familie steeds groter wordt. En dat terwijl er een periode in haar leven was dat ze dacht helemaal geen familie meer te hebben... Openhartig vertelt de zangeres over die onaangename tijd en hoe daar verandering in kwam.

Marga Scheide (65) en haar vriend Michiel Gunning genieten van hun eerste kleinkind Willem Charles Michiel. Michiels dochter Renée, bekend van het televisieprogramma Echte Gooische Meisjes, is vorige week bevallen van haar zoontje. ‘We zijn zo blij met hem,’ vertelt Marga aan Story. ‘En we vinden het schattig dat ze hun zoontje ook naar de twee opa’s hebben vernoemd. Hij is zo welkom. Maar Michiel en ik willen ons niet vastleggen qua oppassen. We houden van onze vrijheid. Zo hebben we altijd geleefd en dat gaan we nu niet veranderen.’ Marga heeft haar vrijheid altijd al belangrijk gevonden. ‘Dat is een van de redenen waarom ik nooit getrouwd ben. Destijds niet met John de Mol, later niet met Jacques Zwart en ook met Michiel zal ik niet trouwen. Als ik van iemand hou, blijf ik bij hem en als de liefde over is, wil ik weg. Vanwege die vrijheid wilde ik ook nooit kinderen.'

Egoïstisch

'Als jong meisje zei ik al dat ik de hele wereld over wilde reizen en dat heb ik ook gedaan. Ik was altijd op reis of onderweg en in zo’n leven past het niet om een kind te krijgen. Daar kwam nooit verandering in. Er is nooit twijfel geweest.’ Haar wens om geen kinderen te krijgen leverde Marga destijds veel kritiek op. ‘Ik kreeg het verwijt dat ik egoïstisch was. Dat ik niet alleen aan mezelf moest denken. Dat vond ik raar. Ik vond het juist egoïstisch wanneer vrouwen aan kinderen begonnen en ze niet goed opvoedden, omdat het moederschap achteraf tegenvalt. Ik heb er goed over nagedacht. Ik wilde niet dat als ik een kind zou krijgen, ik het jammer had gevonden dat ik bepaalde dingen niet meer zou kunnen.’ Jarenlang leidde Marga een onbezorgd leven en had ze het gevoel dat het haar aan niets ontbrak. Met haar partner Jacques reisde ze de wereld over en ze verbleven veel in Spanje. Maar in het voorjaar van 2003 sloeg het noodlot toe: Jacques overleed aan een hartstilstand. Twintig jaar lang waren ze samen geweest en ineens stond ze er alleen voor. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 28 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders