Met de relatiebreuk van Marco (53) en Leontine (52) Borsato is een einde gekomen aan een van de grootste Nederlandse showbizzkoppels. Marco en Leontine werden ruim twintig jaar geleden aan elkaar gekoppeld door Hans en Connie Breukhoven. Op 22 mei 1998 trouwden de zanger en de assistente van Rad van Fortuin in Venetië.

In bijna 22 jaar huwelijk maakten de Borsato's veel mee. Zo ging The Entertainment Group, de productiemaatschappij waarvan Marco mede-eigenaar was, failliet in 2009. Tijdens een persconferentie barstte de zanger destijds in tranen uit toen hij vertelde dat hij nog nooit voor zijn verantwoordelijkheden was weggelopen en dat ook nu niet zou doen.

Article continues after the ad

Borsato bleef met een miljoenenschuld zitten, maar krabbelde weer op. In juli 2011 trof het onheil hem weer, dit keer werd een poliep gevonden op zijn stembanden. Marco onderging een geslaagde operatie, ondanks dat de poliep groter bleek dan gedacht. Borsato's gezondheid was begin 2014 weer groot nieuws, toen hij bekendmaakte getroffen te zijn door een TIA.

Relatieproblemen

Bovenop al deze problemen staken de laatste jaren steeds vaker geruchten de kop op over relatieproblemen tussen de twee echtelieden. Begin vorig jaar biechtte Marco op dat hij tijdens zijn huwelijk 'weleens iemand had gekust' en noemde hij monogamie 'iets onnatuurlijks' in een interview met LINDA. 'Ik denk dat onze relatie dat kan hebben. Leontine en ik zijn samen sterk genoeg om zoiets te overwinnen.'

In oktober 2019 kwam naar buiten dat Borsato ten tijde van het Entertainment Group-debacle een affaire had met pianiste Iris Hond. De zanger gaf toe dat hij en Iris 'een vriendschap hadden die verder ging dan ik had voorzien'. Hij voegde hier nadrukkelijk aan toe dat 'deze situatie van zeer korte duur' was. 'Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren'. Naar eigen zeggen wat het huwelijk van de Borsato's afgelopen najaar 'sterker dan ooit'.

Giftige cocktail

In de podcast van FunX-dj Fernando Halman was de zanger eind november nog openhartiger. Hij erkende dat 'roem, vrouwen, geld en succes soms een giftige cocktail kunnen zijn". "Hoeveel kan je hebben en is de optelsom nog wel voldoende?' Hij erkende in het gesprek ook nooit te hebben overwogen te scheiden. 'Als je elkaar in de weg zit en je bent beter af zonder dan is dat soms beter. Maar dat was bij ons nooit het geval. En de moeder die zij is voor onze kinderen en de stabiliteit die zij thuis geeft, ja dat is sterker.'

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.