Marco Borsato lost volgend jaar een oude belofte in. Op woensdag 29 mei staat hij weer in De Kuip, vijftien jaar nadat hij zijn laatste concert gaf in het Rotterdamse stadion.

Terugkeer

"Het is tijd om terug te gaan!", aldus Marco. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hier ooit graag wilde terugkeren. In dit stadion is het allemaal begonnen, ik heb hier zelfs nog met mijn zoontje Luca van toen drie op m'n armen rondgelopen." Marco stond in 2002 en in 2004 in De Kuip en beloofde veertien jaar geleden, tijdens het onthullen van zijn muurtekening in de spelerstunnel, al terug te keren. Dat Marco destijds met zijn oudste kind in het stadion rondliep, inspireerde hem om volgend jaar weer in De Kuip op te treden. "Ik realiseerde me begin dit jaar dat de generatie die toen aanwezig was inmiddels ook kinderen heeft die naar mijn muziek luisteren. Hoe leuk is het dat we nu samen met onze kinderen kunnen genieten?"

Article continues after the ad

Record

Het concert van Marco in De Kuip is om verschillende redenen bijzonder. Met de show evenaart Marco het record van The Rolling Stones. De rockers gaven tien concerten in De Kuip. Voor Marco staat de teller nu op negen, na drie uitverkochte shows in 2002 en nog eens zes uitverkochte concerten in 2004. Het is bovendien voor het eerst sinds 2008 dat een volwaardig concert plaatsvindt in het stadion, meldt MOJO. Kaarten voor Borsato's concert zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Voorproefje

Marco, die dinsdag op verschillende plaatsen in Rotterdam al een voorproefje gaf van zijn show, neemt André Hazes, Lil' Kleine en DI-RECT mee naar De Kuip. De zanger is niet van plan alleen maar oude hits te spelen. "Natuurlijk willen we terugkijken en stilstaan bij die mooie herinneringen, maar ik wil vooral ook vooruitkijken. Met André, Lil' Kleine en DI-RECT verklappen we al een beetje dat dit een show wordt vol nieuwe samenwerkingen en unieke momenten. Ik kijk er enorm naar uit!"

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)