Marco Borsato moet nog een paar maanden wachten op zijn recordbrekende concerten in De Kuip, maar ook deze week geeft de zanger een aantal bijzondere shows. Marco staat vanaf dinsdag vijf keer in Koninklijk Theater Carré, waar hij zestien jaar geleden voor het laatst optrad.

Carré

“Carré is een indrukwekkende zaal met een prachtige, bijzondere historie”, zei Marco eerder over het theater waar hij deze week zijn clubtour Thuis afsluit. “Carré heeft karakter en straalt warmte en allure uit. Het doet me dan ook veel plezier om hier weer te mogen optreden. Een bijzonder warm thuis voor mij en mijn publiek.” Marco stond in 2002 voor het laatst in Carré, toen deed hij het koninklijke theater aan met zijn Onderweg-tour. Deze week staat hij er vier keer; dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Ook op 5 december staat Marco in Amsterdam op de planken, dan geeft hij een bijzonder concert voor War Child.

Article continues after the ad

War Child

De zanger is dit jaar twintig jaar ambassadeur van de liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. Dat jubileum viert Marco met een extra concert in Carré, de opbrengst van de avond gaat naar War Child. “Ik deed een belofte aan al die kinderen: dat ik op elke zeepkist zou klimmen om hun verhaal hier in Nederland te vertellen. Dat doe ik ook weer op 5 december. Ik voel mij inmiddels meer ambassadeur dan zanger, want van War Child word ik nog blijer dan van zingen.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)