Marc van der Linden brengt nog dit jaar het boek uit dat hij schrijft over zijn imposante gewichtsverlies. Een 'killerbodyboek', zoals Fajah Lourens die maakte met eet- en sporttips, wordt het niet, benadrukt de royaltydeskundige tegen het AD.

Misverstand

"Wél een boek dat inzoomt op alle factoren die een rol hebben gespeeld in het steeds dikker worden. Eten, een druk bestaan, mijn privéleven en erfelijke aanleg", zegt Marc. "Het is een misverstand dat iemand alleen maar dik wordt door overvloedig frikandellen te consumeren en alcohol te drinken. Heus, er zijn nog zo veel misverstanden over de oorzaken van obesitas'', verzekert hij.

Article continues after the ad

Wetenschappelijke studie

Marc, die in vijf jaar tijd 120 kilo afviel, zegt dat hij toen hij dik was "eigenlijk best gezond" at. Waar het aan lag heeft hij "met een bijna wetenschappelijke studie" ontdekt. "Zo blijkt vet een merkwaardig, zelfregulerend 'orgaan'. Het kan groeien, maar ook slinken. Vet verbannen uit je leven? Onmogelijk! Je lichaam heeft het nodig om te kunnen functioneren", aldus Marc.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)