Hij was een tijdje van de buis, en lag in het ziekenhuis. Maar niemand wist precies wat er met Marc van der Linden aan de hand was. 

Maandag vertelde hij emotioneel bij RTL Boulevard wat hij mankeerde.

Bloedvergiftiging

En dat is heel heftig te noemen. Van der Linden lag begin juni dagenlang in het ziekenhuis als gevolg van een ontsteking aan zijn been die steeds terugkwam. Deze wondroos, die een bloedvergiftiging veroorzaakte, hield de royaltydeskundige over aan het feit dat hij recentelijk heel snel is afgevallen. Hij verloor in korte tijd meer dan 50 kilo.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dank voor de ontelbare hartverwarmende berichten nav het feit dat ik in het VU was opgenomen. Dank ook aan de zorg die ik daar kreeg en die er voor gezorgd heeft dat ik er überhaupt nog ben. In mijn hoofd ben ik helemaal de oude, maar lichamelijk moet ik nog wat herstellen. Wat ik had? Het kost me een half uur om het te vertellen en het is dan uit de derde hand want ik heb er niks van meegekregen vanwege de hoge koorts en de gevolgen daarvan. En eigenlijk vind ik het ook gewoon privé-info. Niet privé is het dat er een boek van me is verschenen: Fastfood met Máxima. Het bevat vele herinneringen aan reizen met de Koningin maar ook mijn gevoelens bij de Inhuldiging en het Staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. En dat voor slechts 7,95!

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op

"Het was een ontsteking die steeds terugkwam", vertelde Van der Linden maandag in RTL Boulevard. "Het was heel hardnekkig. Ik ben door die ontsteking heel raar gevallen en buiten westen geraakt. Ik heb acht uur op de grond gelegen voordat mijn moeder mij vond."

Article continues after the ad

Waanwereld

In het ziekenhuis lag Van der Linden dagenlang in coma. Hij lag op de intensive care, maar kreeg hier zelf niets van mee. "Ik had een delier, ik leefde in een soort waanwereld", legde hij uit. "Ik heb hele gesprekken gevoerd met mijn moeder die ik mij niet kan herinneren. Ik lag vastgebonden op bed omdat ik anders alle infusen eruit trok."

Openhartig gesprek

De royalty-expert is relatief snel weer op de been door de hulp van een paar hele goede vrienden die hem bijstonden. Van der Linden stelde heel blij te zijn dat hij weer op televisie zijn kennis kan delen met de kijkers. De royalty-expert praatte nog niet eerder zo openhartig over zijn ziekenhuisopname.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag het tv-werk weer echt opgepakt. Eerst een onderwerp opnemen voor @rtlboulevard en daarna heel snel door naar Hilversum voor #weetikveel met @beauvaned in een enorme studio en maandag, deo volente, weer aan de desk bij Boulevard en collega’s zien die ik bijna twee maanden niet heb gezien tijdens herstel. Tot slot: heel veel dank voor de vele lieve berichten nav de totaal onverwachte dood van Arthur aka @papi.madrid Het gaf echt troost. Sowieso heb ik lieve volgers. Een enkeling daargelaten, met name de mensen die maar volhouden dat ik Corona had of vet heb laten wegsnijden. God zij dank niet. Dat vet is en blijft van mij... maar een weekje sondevoeding helpt wel om wat kilo’s kwijt te raken. Dus eigenlijk is het een compliment als het vermoeden is dat het weggesneden is. Veel dank aan collega @aranbade voor de eerste twee foto’s! Kijk mij eens lekker met schoenen en shirt in dezelfde kleur! 😆😁

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op

Bron: RTL Boulevard Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.