Marc de Hond kreeg een dwarslaesie door een medische misser maar is niet bang dat het opnieuw mis gaat. De presentator en theatermaker, die momenteel wordt behandeld aan blaaskanker, zegt wel een kritische patiënt geworden te zijn.

Doorvragen

"Mensen vinden het vaak gek om door te vragen, maar een arts mag niet zonder overleg van alles gaan doen", aldus Marc. "Dan wil ik toch echt eerst weten wat het plan is, hoe hij dat gaat doen en hoeveel hij gisteravond heeft gedronken, haha."

Vertrouwen

Marcs oplettendheid heeft zelfs al wat opgeleverd. "In het ziekenhuis heb ik een stuk of twee, drie foutjes kunnen voorkomen door op tijd in te grijpen en vragen te stellen." Toch heeft de theatermaker wel vertrouwen in zijn arts. "Natuurlijk is het lastig - zeker door wat ik heb meegemaakt - om iemand compleet te vertrouwen, maar ik kan die blaas er nu eenmaal niet zelf uit halen. De arts die mij gaat opereren voert dezelfde ingreep zo’n 35 keer per jaar uit, dus ik denk dat-ie het wel kan."

Blaaskanker

Zestien jaar terug liep de theatermaker een dwarslaesie op: er was een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg en tijdens de operatie raakte een zenuw bekneld. Omdat het medisch personeel niet tijdig ingreep, raakte Marc gedeeltelijk verlamd. Marc kreeg dit jaar vlak voor de feestdagen te horen dat hij blaaskanker heeft.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf, ANP | Beeld: Peter Smulders