Guus Meeuwis en Manon Meijers hebben wel wat relatiehobbels moeten nemen voordat zij onbezorgd van elkaar konden genieten. Zo stak het de styliste dat Guus – net een scheiding achter zijn kiezen – niet écht met haar kon communiceren.

Nieuwe fase

Het nieuws dat Guus Meeuwis (48) en Valérie Gregoire na veertien jaar huwelijk uit elkaar gingen, sloeg begin 2016 in als een bom. Op de website van de zanger stond in een gezamenlijke verklaring dat ze uit elkaar waren gegroeid en daarom gingen scheiden. ‘We zijn verdrietig over deze grote stap, maar met vertrouwen begonnen aan een nieuwe fase in ons gezinsleven.’ Aan de breuk waren ‘rommelige jaren’ voorafgegaan, vertelde Guus later in Libelle. Jaren waarin hij zich afvroeg: ‘Waarom ben ik niet meer blij? Wat mis ik? Ligt het aan mij?’ Guus kwam tot de pijnlijke conclusie dat zijn huwelijk hem zo ongelukkig maakte.

Therapie

Tóch weigerde hij meteen te gaan scheiden. ‘Je probeert ervoor te zorgen dat de sprankeling die er altijd was, weer terugkomt. Maar dat lukte niet.’ Guus ging in therapie, waar hij baat bij had. ‘Je komt niet alleen zelf aan bod, maar alles komt voorbij. Het maakt het grote geheel wat duidelijker.’ Zijn huwelijk kon echter niet gered worden. Eén ding wist Guus zeker: zijn kinderen Pepijn (19), Sarah (17), Teun (14) en Jules (10) mochten niet de dupe worden van de scheiding. Aan een nieuwe liefde dacht Guus niet, maar die diende zich in de zomer van 2016 al aan.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.