Na een hartaanval en een vijfvoudige bypass-operatie vecht Hans, de man van Tineke Schouten, al wekenlang voor zijn leven. De 65-jarige cabaretière maakt zich grote zorgen en zit twee keer per dag aan zijn ziekenhuisbed.

Het zijn heftige tijden voor Tineke Schouten. De Utrechtse cabaretière was de afgelopen weken druk bezig met de voorbereidingen van de reprise van haar voorstelling Highlights, terwijl zich in huiselijke kring een enorm drama afspeelde. Haar man Hans (75) balanceerde op het randje van de dood. ‘Hans heeft een hartaanval gehad en ligt al een paar weken in het ziekenhuis,’ vertelt Tineke’s manager Jacques de Cock aan Story. ’Hij heeft vijf bypasses gehad, waarbij zijn borstbeen is doorgezaagd. Dat is een forse ingreep. Daarnaast heeft Hans suikerziekte, wat het herstel nog lastiger maakt.’ Ondanks haar zeer drukke agenda probeert Tineke zo veel mogelijk bij haar man te zijn, met wie ze al 39 jaar getrouwd is. ‘Hans ligt in het UMC in Utrecht en Tineke bezoekt hem twee keer per dag,’ laat Jacques weten. ‘Hij ligt niet aan de beademing, hij is gewoon aanspreekbaar. Maar vooralsnog is niet duidelijk wanneer hij naar huis zou mogen.

Heftige tijden

Tineke maakt zich veel zorgen. We gaan er weliswaar van uit dat alles goedkomt, maar je kunt daarbij niet in een glazen bol kijken.’ De hartaanval van Hans komt slechts enkele maanden nadat de moeder van Tineke, Ida, in mei van dit jaar op 92-jarige leeftijd overleed. ‘Mijn moeder stond tot niet al te lang geleden midden in het leven,’ vertelde Tineke daarover aan Story. ‘Het laatste jaar ging het echter snel minder met haar. Ze begon veel te vergeten, liep een stuk minder goed en eigenlijk was mijn moeder wel een beetje op.’ Net zoals na de dood van Ida kan Tineke ook in deze angstige tijden gelukkig terugvallen op haar dochters Sigrid en Stephanie. ‘Daar krijgt ze veel steun van,’ zegt Jacques. ‘De kinderen en kleinkinderen bezoeken Hans ook veel.’ 

Bekijk het artikel in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.