Maik de Boer beseft maar al te goed hoeveel geluk hij heeft gehad dat hij er afgelopen zomer op tijd bij was toen bij hem een voorstadium van huidkanker werd geconstateerd. "Mijn leven stond even stil, ik heb echt mazzel gehad", kijkt de stylist terug tegenover BuzzE.

"Mijn vader werd niet heel veel ouder dan ik nu ben. Dan denk ik wel potverdomme", gaat de 58-jarige Maik verder. Hij gooide daarom het roer drastisch om. "Voor het eerst in mijn leven. Ik heb eigenlijk altijd alleen maar gerend. Altijd heel ambitieus geweest, alleen maar werken, werken, werken."

Article continues after the ad

Al die tijd ging het bij Maik alleen maar om een mooi huis of mooie auto’s. "Allemaal materie dat helemaal niet belangrijk is", realiseerde hij zich na zijn wake-upcall. Na een sabbatical in Spanje besloot hij het daarom anders aan te pakken. Zo verdween de exclusiviteit bij SBS uit zijn contract.

Bevoorrecht

"Ik wil vrij zijn en van het leven genieten. Ik ben nu al een paar keer totaal uit m’n comfortzone gegaan. Allemaal leuke dingen", zegt Maik. Daaronder valt ook een nieuw tv-project, waarover hij nog niets kan vertellen.

"Ik wil meer stilstaan bij hoe bevoorrecht ik ben. Ik moet eerlijk zeggen dat je dat soms niet meer ziet. We wonen in een stinkend rijk land waar alles mogelijk is. We zijn doorgaans boos met wat we niet hebben in plaats van blij met wat we wel hebben", aldus Maik, die zijn les dit jaar leerde. "Ik ben blij met wat ik heb. Dat is wel echt iets waar ik nu bij stilsta."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.