Het zal je maar gebeuren: je bent wereldberoemd, krijgt ruzie met een vriendin en vervolgens biedt die vriendin je spullen voor de verkoop aan. Het overkomt op dit moment Madonna.

Article continues after the ad

Een New York's veilinghuis biedt onder meer privéfoto's en een borstel (inclusief haar) van Madonna aan. De spullen zijn bij het veilinghuis aangeboden door een voormalige vriendin van Madonna. De zangeres heeft zelf geen toestemming gegeven voor de verkoop.

Madonna heeft nu een rechter verzocht om de veiling en verkoop van de spullen te staken. In het verzoek schrijft ze: "Het is stuitend en diep beledigend dat mijn DNA van de haren in mijn borstel geveild zou kunnen worden." De rechter heeft daarop besloten dat de veiling met persoonlijke spullen uitgesteld wordt.

Naast de borstel zouden ook door de zangeres gedragen lingerie én een liefdesbrief van rapper Tupac door het veilinghuis aangeboden worden. Madonna moest in de krant over de brief lezen, waarvan ze niet wist dat ze die nog had. In 1994, toen Tupac nog leefde, beleefden de twee een kortstondige romance. Het veilinghuis beweert dat Tupac het uitmaakt in de brief omdat "een relatie met een blanke vriendin" slecht voor zijn imago zou zijn.

Naar verluidt zou het veilinghuis zo'n $400.000,00 voor de brief willen krijgen. De veiling stond gepland voor woensdag. Het veilinghuis zegt dat Madonna haar oude vriendin alleen maar zwart wil maken en gaat in beroep tegen de uitspraak. Die zaak komt in september voor de rechter.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand.