Drie jaar na haar overwinning in The Voice of Holland weet zangeres Maan nog altijd niet goed welke richting haar carrière op gaat. Op haar nieuwste plaat Waar ga je heen experimenteert ze met Nederlandstalig repertoire.

'Waar ga je heen is ook een soort vraag voor mijzelf', zegt Maan in gesprek met ANP Video. 'Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik nu het allerleukste vind om te doen. Dat vind ik juist ook wel weer heel fijn want daardoor maak ik allemaal hele toffe uitsprongetjes. Ik ga van Engels naar Nederlands, van ballad naar uptempo, van urban naar opera bij de Beste Zangers. Dat vind ik heel leuk om te doen.' Soms zijn al die verschillende richtingen echter ook lastig, vindt Maan. 'Het kan ook een valkuil zijn. Maar voor nu vind ik het heel chill.'

More content below the advertising

Soort test

De EP, waarop zeven liedjes staan, is voor Maan een soort test. 'Ik zie dit album ook een beetje als experiment om te kijken of ik ook Nederlandse muziek kan maken. Ik had nog nooit Nederlandse liedjes uitgebracht', aldus de 21-jarige zangeres. 'Hiervoor was het altijd Engels of was ik de featuring op een Nederlandse plaat. En nu is het voor het eerst mijn eigen Nederlandse muziek. En mensen vinden het tof. Het gaat super goed, daar ben ik onwijs blij mee.'

Anouk

Voor Waar ga je heen werkte Maan samen met Anouk, die eerder deze maand haar eerste Nederlandstalige plaat uitbracht. Zij schreef het merendeel van de teksten. 'Ik ben nog niet zelfverzekerd genoeg om liedjes te schrijven. Ik leunde dus heel erg op haar', aldus Maan, die het 'heel tof' vond om met Anouk de studio in te duiken.

Zenuwachtig

'Ik weet nog dat ik de eerste dag best zenuwachtig was. Na The Voice hebben wij elkaar nooit meer gezien en toen was ik, omdat ze in de jury zat, best wel een beetje angstig', biecht ze op. 'Ik zag haar nu voor het eerst weer in de studio en vanaf het moment dat we elkaar een knuffel gaven was het goed. Haar eerlijkheid werkt super goed in de studio. Ze is gewoon een super lieve vrouw, heel open en eerlijk. En heel muzikaal.' De EP van Maan komt vrijdag uit.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders