Fans van Judeska opgelet! Het luidruchtige type is weer terug. Bon Bini: Judeska in da house draait vanaf donderdag in de bioscoop.

Ook Jandino Asporaat moest het afgelopen jaar flink improviseren vanwege de coronacrisis.

Article continues after the ad

Eén typetje

De opnames van zijn nieuwe film Bon Bini Holland 3, vol exotische locaties en grote scenes, werden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar de 39-jarige komiek schakelde snel en bedacht een ander project dat meer coronaproof kon worden gedraaid. Eén typetje, één locatie en minder draaidagen: Bon Bini: Judeska in da house moest haalbaar zijn.

Een maand in een bubbel

'We hebben een maand lang in een strenge bubbel geleefd', vertelt de acteur. 'Elke dag werd je temperatuur gemeten, om de paar dagen kreeg je zo’n staaf in je neus. En toen ik een keer niesde, moesten we twee dagen de opnames stilleggen. Maar het is ons toch gelukt.'

Judeska

Een groot verschil met vorige films is dat Jandino ditmaal maar één van zijn typetjes speelt, de luidruchtige Judeska. 'Ik durf mijzelf niet te vergelijken met Bob de Rooy of Willempie van André van Duin. Maar ook dat waren typetjes die iets losmaakten bij de mensen. Dat geldt ook voor Judeska', stelt Asporaat.

Rijke kakfamilie

'Het is volkstheater, het is in your face, het is compromisloos. Als acteur weet ik wel wat ik moet doen. Ze is het gewoon altijd niet eens met de anderen. Als iedereen naar links wil, gaat Judeska naar rechts.'

In de bioscoopfilm belandt Judeska in lockdown met een rijke kakfamilie. Twee weken lang moeten de tegenpolen het met elkaar zien te rooien. Onder alle kluchtige grappen zit inderdaad een moraal, bevestigt Asporaat. 

Bon Bini: Judeska in da house draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.