Voor alle fans van ‘GTST’ is het aftellen geblazen. De soap keert na een extra lange zomerstop bíjna weer terug op de buis en stukje bij beetje komen we er steeds meer over te weten. Zo maakten de makers eerder deze week al bekend wat kijkers in de eerste aflevering te wachten staat, en dropt het team nu de eerste beelden van het nieuwe seizoen. En met de terugkeer van een gevreesde oude bekende belooft het nú al spanning en sensatie te worden.

Trailer ‘GTST’

Op social media hebben de makers van GTST de trailer van alweer het 31e seizoen gedeeld. De beelden draaien volop om de familie Sanders, die voor de zomerstop al een grote rol speelde. Niet alleen vanwege de vechtscheiding tussen Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi), maar vooral wegens de verhaallijn rondom het schilderij L’Absence.

Sanders

In de onheilspellende beelden speelt Richard van Nooten (Edwin Jonker) dan ook een grote rol. Hij is namelijk uit op het schilderij dat in handen is van Ludo (Erik de Vogel). Te zien is hoe hij de handen ineen slaat met een oude bekende, en dat is niemand minder dan… Billy de Palma (Lone van Roosendaal). De aartsrivale van Ludo is dus blijkbaar terug om opnieuw het leven van de kunstliefhebber zuur te maken. Daarnaast zien we Nina bewusteloos op de grond liggen en Janine (Caroline de Bruijn) in tranen op het strand staan. Kortom, dit kan niet veel goeds (maar wél veel spannends) betekenen.

Ludo met baard

Wat ook opvalt in de video, is dat Erik de Vogel voor het eerst met baard in de soap te zien zal zijn. In de zomermaanden zien we ‘m vaak met gezichtsbeharing op Instagram voorbij komen en fans hebben dan ook al meermaals laten weten de acteur óók graag zo in GTST te zien. Die wens komt dus in elk geval uit.

Article continues after the ad

De tekst gaat verder onder de video.

Eerste aflevering ‘GTST’

Van wat er in de eerste aflevering van GTST gaat gebeuren, heeft RTL alvast een tipje van de sluier opgelicht: 'Nina bluft dat ze kan koken. Bing versiert een vrouw. Amir kan alleen maar hopen dat Amelie het overleeft. Valentijn probeert wanhopig uit te zoeken wat er is gebeurd. Kleeft er bloed aan zijn handen?'

Valentijn

Of Amelie nog leeft, blijft nog even gissen. Valentijn loopt daarentegen nog wél levend rond, zo blijkt uit het tekstje. Vincent Visser, de acteur die de rol vertolkt, vertelde onlangs echter al wél dat zijn personage uit de verhaallijn van GTST is geschreven. Hoe hij Meerdijk gaat verlaten, is nog even spannend. Wie ook de soap gaat verlaten, is Ferry Doedens. De acteur, die al jaren de rol van Lucas Sanders vertolkt, is onlangs ontslagen en is nog tot het einde van dit jaar in de serie te zien.

Vier dagen

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug op de buis. Fans die de soap via Videoland volgen, worden die dag getrakteerd op maar liefst zes (!) nieuwe afleveringen. In het nieuwe seizoen wordt de soap voorlopig vier dagen per week uitgezonden. Volgens RTL waarderen kijkers het dat RTL 4 op vrijdag eerder begint met de weekendprogrammering.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.