Toen Lucy Hopkins verliefd werd op Dinand Woesthoff, had de zanger niet lang daarvoor definitief afscheid genomen van echtgenote Guusje Nederhorst – zij was overleden aan de gevolgen van borstkanker. Lucy en Dinand hadden een verre vangemakkelijke start van hun relatie. Maar opgeven was geen optie.

In Londen ontmoette Dinand enkele maanden na Guusjes overlijden Lucy Hopkins. Zij was pr-manager bij een artiestenbureau, en had contact met Dinand en zijn collega-bandleden, omdat Kane wilde doorbreken in Engeland.

Article continues after the ad

Puur professioneel 

De relatie met Dinand was puur professioneel, vertelt Lucy in Flair. ‘Maar toen ik naar Nederland ging om hem te zien optreden, voelde ik ineens dat dít de man was met wie ik oud zou worden. Gek hè?’ De twee werden verliefd en dat was heerlijk – én ingewikkeld, vanwege hun carrières, de afstand, en het feit dat Dinand een weduwnaar met een baby was. ‘Maar de liefde was te sterk,’ zegt Lucy, die de eerste jaren samen omschrijft als een emotionele achtbaan.

Uitdaging

Ze verhuisde rap van Londen naar Den Haag, waar ze er alles aan deed om het Dinand en Dean Maddy naar de zin te maken. Ze stortte zich er naar eigen zeggen helemaal in, zonder de ruimte te nemen om na te denken wat het voor haar betekende. Lucy vond haar nieuwe leven met man en kind in een vreemd land een behoorlijke uitdaging. Dat werd gesuggereerd dat ze de plek van Guusje had ‘ingepikt’, vond Lucy vreselijk. Terugblikkend zegt ze nu in Flair: ‘Zeker die eerste jaren was ik echt heel moe, omdat het me zo veel energie kostte om het goed te willen doen.’ Daarbij is ze meer dan eens over haar grenzen gegaan.   

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Door: Joël Pollemans | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.