Het leed houdt maar niet op voor Sophia de Boer. Waar Story onlangs berichtte dat de RTL-presentatrice zich opgelicht voelt door haar huisbaas op Ibiza, blijkt dat ze ook nog eens in een scheiding is verwikkeld met haar man Erik...

De televisie-carrière van Sophia de Boer begon in 1987 toen de mooie blondine werd verkozen tot Miss Holland. Vijf jaar later trouwde ze in Linda de Mols programma Love Letters live op televisie met haar grote liefde Erik Kwant. Toen het Love Letters-koppel de jaren daarna de trotse ouders werd van Kelvin (22), Roxanne (20) en Vince (14) stond niets hun gezinsgeluk in de weg.

Huwelijkscrisis

Toch belandden Sophia en Erik in 2015 in een huwelijkscrisis; een scheiding kon maar net voorkomen worden. ‘Erik en ik waren uit elkaar gegroeid. Vreselijk,’ zei Sophia destijds. ‘Ik heb heel hard voor ons huwelijk moeten vechten, wat uiteindelijk is gelukt. Daar ben ik nog steeds trots op, maar vooral blij om.’ Helaas heeft Sophia de afgelopen twee jaar niet kunnen voorkomen dat hun huwelijk opnieuw onder druk kwam te staan. Het is zelfs zó serieus dat Sophia haar trouwring niet meer draagt, en onlangs de misschien wel heftigste beslissing uit haar leven moest nemen.

Article continues after the ad

Scheiden

‘Sophia en Erik gaan scheiden,’ weet een bron afkomstig uit de tv-wereld, waar Sophia in de jaren tachtig doorbrak als assistente van Fred Oster in het tv-spelprogramma Prijs je rijk en als omroepster bij Veronica. Later werd ze de assistente van Ron Brandsteder in Ron’s jong geluk show en stapte ze in 2001 over naar SBS6 waar ze, samen met Jeroen van der Boom, het programma Explosief presenteerde. Na haar uitstapje naar SBS6 bleef het jarenlang stil rond Sophia, totdat ze in 2015 terugkeerde op tv als presentatrice van het RTL-programma Life is Beautiful, waar ze sinds begin dit jaar ook mee is gestopt.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders