Louis van Gaal (66) was gisteravond te gast bij Janine Abbring in Zomergasten. Een interview waarbij hij ook z’n menselijke kant liet zien. Eerlijk en emotioneel, maar bovenal altijd zichzelf. Kijkers waren enthousiast. 

De aflevering met de spraakmakende voetbalcoach werd gisteravond door maar liefst 777.000 mensen bekeken.

 

Stoppen als coach 


In Zomergasten werd Louis drie uur lang geïnterviewd door journaliste Janine Abbring. Tijdens zijn gesprek met de presentatrice werd er onder andere over zijn toekomstplannen gepraat. Maar veel toekomst in zijn carrière als voetbalcoach zit er waarschijnlijk niet in. Hij vertelde namelijk dat het negentig procent is zeker is dat hij gaat stoppen als coach. “Maar ik kan nog niet helemaal zeggen dat ik met pensioen ben”, vertelt hij tijdens Zomergasten. 

Article continues after the ad

 

Fragmenten


Tijdens de uitzending worden er verschillende televisiefragmenten getoond die hij zelf heeft uitgekozen. Hij heeft onder andere gekozen voor fragmenten uit een Bert Haanstra-documentaire, Andere Tijden Sport over het EK Voetbal van 1996 en een live-optreden van Mariah Carey.

 

 

Tranen


Dat Louis een andere kant van zichzelf liet zien, was duidelijk te merken.”Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring”, vertelt hij. Hij liet voor het eerst in tijden namelijk ook zijn menselijke kant zien. Zo vertelde hij over zijn eerste vrouw Fernanda, die op 39-jarige leeftijd overleed aan alvleesklierkanker. Hij raakte op dat moment zo emotioneel dat hij moest vechten tegen de tranen. De kijkers waren ontroerd en dat was een van de redenen dat Twitter ontplofte. Twitter was in de ban van Louis van Gaal.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

Bron: door Libelle | Beeld: Peter Smulders