Vandaag is het National Dog Day en zetten Amerikaanse baasjes massaal hun hond in het zonnetje. Het resultaat? Een eindeloze stroom aan vrolijke ‘dog’ selfies! Omdat niet alle honden op de wereld het zo goed getroffen hebben, roept World Animal Protection Nederlandse hondenvrienden op: maak een selfie of vlog met je viervoeter en laat zo weten dat je opkomt voor alle honden, wereldwijd. Dierenvriend en World Animal Protectionambassadeur Loretta Schrijver geeft met haar Flip het goede voorbeeld.

In de tijd dat iemand een selfie kan maken en delen op Facebook – namelijk zo’n twee minuten – worden er over de hele wereld zo’n veertig honden gedood door mensen. Met als belangrijkste reden: angst voor hondsdolheid. Hondsdolheid, een virusinfectie van de hersenen, maakt vooral slachtoffers in Afrika en Azië.

Article continues after the ad

Veel honden overlijden aan de deze ziekte – als ze eenmaal hondsdolheid oplopen, is genezing niet mogelijk – maar bovenal worden veel honden gedood met het (verkeerde) idee dat daarmee de ziekte kan worden bestreden. Uit angst worden ze massaal afgemaakt: vergiftigd, met stenen bekogeld of doodgeslagen.

Wat kun je doen als hondenvriend? 

Zorg dat er aandacht komt voor dit probleem! En help daarmee honden die het nodig hebben, wereldwijd. Maak van de Amerikaanse National Dog Day op 26 augustus ook een Nederlandse Hondendag. Dit kun je doen: 

-           Maak een selfie of vlog met jouw hond.
-           Plaats deze op 26 augustus op Facebook, Instagram of Twitter. Betuig de liefde aan je hond en laat zien dat je het belangrijk vindt dat honden wereldwijd het goed hebben. 
-           Gebruik hierbij de hashtags #vooreenprikkie en #nationalehondendag de url: worldanimalprotection.nl.

Lees meer over World Animal Protection en de strijd tegen hondsdolheid.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld & Bron: National Dog Day