Dit interview komt uit editie 3 van Story.

Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Amper vlees, want er was bij ons thuis weinig geld. Mijn moeder maakte de voorloper van de vegetarische hamburger: havermoutlapjes. Ei met oud brood en kruiden en daar maakten we een soort van hamburger van. Achteraf gezien was dat heel lekker.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik ben erg van de Arabische kruiden. Vooral mezze, een soort Arabische tapas. Ik houd niet van forel, kaviaar of champagne. Ook dacht ik altijd coquilles niet lekker te vinden, totdat mijn collega Alex Klaasen ze had bereid. Héérlijk!’

Eet je alles op wat er op je bord ligt?
‘Altijd! Zo ben ik opgevoed en dat leer ik mijn kinderen ook. Ze eten wat hen wordt voorgeschoteld – het kon niet zo zijn dat ze eerst vragen wat er gegeten wordt en dan wel of niet besluiten of ze blijven eten. Met als voordeel dat ze echt alles eten!’

Beeld: ANP